Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Unngå å bli oppslukt av iPhone

I dag er iPhonen med deg overalt, uansett. Det har blitt en vanesak å sjekke telefonen annenhvert minutt for å holde deg oppdatert på Facebook, Snapchat, meldinger, e-post og annet som du har tilgang til.

For mange blir det vanskelig å legge fra seg jobb, sosiale medier og nyhetsvarsler. Selv får jeg kjeft av min veldig mye bedre halvdel for å svare på mail under middag eller gullrekka. Den enkleste måten unngå dette på er å slå av telefonen, men du trenger ikke være så dramatisk. Ikke forstyrr er løsningen.

PS: Har du en iPad og vil bli bedre kjent med den? Søndag 29.11 klokken 19.00 inviterer vi til gratis iPad-webinar! Reserver din plass her.

Hva er Ikke forstyrr?

Enkelt fortalt, gjør denne funksjonen at varslinger ikke vises på iPhone. Du kan når som helst dra kontrollsenteret opp fra bunnen av skjermen og trykke på halvmånen øverst til høyre for å slå det på.

Ikke forstyrr - 1

Konfigurer din Ikke forstyrr

Ved å slå på Ikke forstyrr gjennom kontrollsenteret, som vist over, vil du slå på med originalinnstillingene. Disse kan du selv konfigurere som du vil ha de. Gå til Innstillinger –> Ikke forstyrr og du vil få opp denne menyen.

Ikke forstyrr - 2

Øverst kan du velge å slå av og på Ikke forstyrr. Dette kan også gjøres fra kontrollsenteret. Videre kan du planlegge når denne skal være slått på, sånn at den slår seg på automatisk. Jeg har stilt inn at jeg ikke skal få opp varslinger mellom 21.00 og 07.00.

Du kan også velge om noen skal komme få lov til å forstyrre deg og at deres anrop vil komme opp på telefonen. Alle anrop fra min favorittliste, hvor jeg har lagt inn nærmeste familie, venner og kollegaer, vil komme opp selv om jeg har slått på denne funksjonen.

Dersom noen andre ringer meg flere ganger innen kort tid, tillater jeg de å forstyrre meg. På denne måten vil de komme gjennom hvis det er noe viktig de har å fortelle.

Til slutt kan du velge om denne funksjonen skal være på når du har åpnet telefonen eller bare når den er låst. Min anbefaling er å alltid ha den på.

Dette er altså en super funskjon å slå på, enten du skal tilbringe tid med dine kjære, jobbe, lese til eksamen eller kjøre bil. Slå den på og bruk den for det den er verdt!