Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Kan jeg laste ned innhold fra en ukjent utvikler?

Læringsmål

  • Godkjenne innhold og laste ned fra en ukjent utvikler.

Et det trygt å lase ned innhold fra en ukjent utvikler

Først og fremst må jeg påpeke at det må legges litt skjønn inn i dette. Det finnes flere millioner, om ikke miliarder av programmer, filer og lignende som kan lastes ned fra internett. Noen av disse kan være skadelige for Macen din, så vi råder deg til å være kritisk til hva du laster ned. Et typisk eksempel var da jeg lastet ned en ny skjermsparer til Macen min. Denne er ikke laget av Apples egne utviklere og jeg fikk opp følgende feilmeldingen da jeg prøvde å åpne den.

ukjent utvikler

Utvikleren som har laget denne skjermspareren har fått utelukkende gode tilbakemeldinger på produktene sine tidligere, så det er et tips fra meg; sjekk tilbakemeldinger fra andre som har lastet ned programvaren før deg. Da finner du fort ut om dette er skadelig eller ikke. I dette tilfelle var det ingen problem å tillate nedlasting fra denne utvikleren. Så hva gjør du når du får opp feilmeldingen over, men fortsatt vil laste ned programvaren?

Slik laster du ned innhold fra en ukjent utvikler

1. Åpne Systemvalg og gå til Sikkerhet og personvern.

ukjent utvikler

Standardinnstillingene at Macen kun tillater å laste ned programvare fra App Store og identifiserte utviklere. Vi vil sette dette til at du kan laste ned fra Hvor som helst. Slik endrer du dette:

2. Trykk på hengelåsen nederst til venstre og skriv deretter inn administratorpassord.

 ukjent utvikler

3. Velg dine nye innstillinger og last ned hvilket som helst program.

ukjent utvikler

For å få lastet ned programmet, må du tillate det nederste alternativet, App Store og identifiserte utviklere. Nå kan du lukke systemvalg, laste ned og installere programmet du i utgangspunktet ikke «fikk lov» til.

Igjen vil jeg minne deg på å være kritisk til hva du laster ned, men samtidig si at i de aller fleste tilfeller er det trygt. Husk å sjekke tilbakemeldinger fra personer som har lastet programmet ned før deg!  Nå vet du hvordan du enkelt kan tillate å laste ned innhold fra ukjente utviklere på Macen din! Ønsker du å lære mer om maskinen, iPhonen eller iPaden din? Bli kursmedlem i dag og lær deg alt du bør vite om Apple-produktene dine

Prøv nettkurs gratis