Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Topp 5 funksjoner i iOS 9

iOS 9 er fortsatt rykende ferskt, og vi har funnet fram de funksjonene vi liker aller best. Mange etterlengtede funksjoner er endelig på plass og du kan se vår topp 5-liste under!

PS: Førstkommende søndag klokken 19.00 holder vi gratis iPad-webinar. Målet er at du skal bli bedre kjent med og få mer nytta av iPaden din. Meld deg på her.

1. Forbedret tastatur på iPad

Tastaturet til iPad har fått en kraftig forbedring. Du kan nå splitte tastaturet i to eller bruke det som styreflate, som på Mac. I tillegg har det kommet en linje med tilleggskapper helt øverst på tastaturet. Her kan du klippe og lime, formatere tekst, eller sette inn bilder.

2. Splitscreen på iPad

Splitscreen på iPad gjør det mulig å ha to aktive vinduer oppe samtidig. Dette er utrolig hendig om du for eksempel noterer fra en nettside eller liknende. Verdt å merke seg er det at dette kun er tilgjengelig på iPad Air 2 og iPad Pro.

3. Notater forbedret

Du har nå mulighet til å tegne, lage sjekklister, legge ved bilder og mye mer i Notater. Du kan nå også dele innhold fra andre applikasjoner direkte til Notater.

4. Siri har lært norsk

Endelig kan du bruke Siri uten rare blikk! Siri kan nå norsk, og har blitt mye smartere. Det betyr at hun kan løse mer omfattende oppgaver, og du kan spørre henne om nesten hva som helst!

5. Strømsparingsmodus

Spareblussmodus er en av de beste nye funksjonene. Setter du på dette moduset stopper alle bakgrunnsoppgaver og enheten blir mer strømgjerrig. Det er mange som klager på batteriet på iPhone og iPad, så denne oppdateringen har vært svært etterlengtet.