Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

To enkle og nyttige tips i El Capitan

Gjem Menylinjen og sveip for å behandle e-post er to nye funksjoner som har kommet i Apples nye operativsystem. El Capitan har først og fremst fokus på ytelsesforbedringer, men det er mange nye og spennende funksjoner som har kommet. Nå skal vi gå gjennom to av disse som gir deg bedre arbeidsflyt. Du kan gjemme Menylinjen og sveipe e-postmeldinger i innboksen for å få flere alternativer.

1. Gjem Menylinjen og få mer plass på skjermen

Det er ofte jeg skulle ønske at jeg kunne bruke hele skjermen til å fylle programmet jeg jobber i på Macen. Hittil har løsningen vært å sette programmet i fullskjerm og lage et eget skrivebord for dette programmet, men nå har vi fått muligheten til å gjemme menylinjen øverst på skjermen.

Gå til Systemvalg –> Generelt –> Huk av for Skjul og vis menylinjen automatisk.

Skjul menylinje mac

BONUSTIPS!

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du gjøre det samme med Docken. Nå vil verken ha Dock eller Menylinje når du jobber på Macen, men du kan enkelt få de frem ved å sette musepekeren på området de opprinnelig er.

Gå til Systemvalg –> Dock –> Huk av for Skjul og vis Dock automatisk.

Skjul dock mac

2. Sveip for å slette og markere e-post i innboks

Dette er en funksjon som er kjent fra iPhone og iPad. Tidligere har vi måttet markere en e-post og trykke på søppelkasse-knappen for å slette den, men nå kan vi enkelt sveipe med fingrene på styreflaten eller musen for å slette e-posten.

Du kan enten sveipe litt til venstre og klikke Papirkurv for å slette e-posten eller sveipe helt til venstre for å slette den uten å måtte trykke på Papirkurv.

gjem menylinjen 2

Dersom du sveiper fra venstre mot høyre, får du opp valget om å markere e-posten som lest eller sette den tilbake som ulest.

gjem menylinjen 1

Dette er altså veldig enkle og nyttige funksjoner. Det kan være litt uvant i starten, men her er det bare å prøve seg fram!

Vi har også laget et kurs hvor vi går gjennom de større, nye funksjonene i El Capitan. Dette kan du enkelt se ved å trykke her.