Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Tilpass varslinger på iPad og iPhone

Varslingssenteret gir deg en fin oversikt over aktiviteten på iPhone og iPad. Noen bruker dette aktivt, andre har det fylt opp av varslinger fra et halvt år tilbake. Jeg anbefaler alle å gjøre seg kjent med dette og bruke det på en best mulig måte.

Du kommer til varslingssenteret ved å dra fingeren fra toppen av skjermen og nedover. Da vil du bli møtt av dette bildet. Under I dag har du en oversikt over hvilke kalenderen din, været der du befinner deg. Avhengig av hvilke apper og widgeter du har lagt til i varslingssenteret, vil dette bildet være annerledes.

Under Varslinger kan du se de nyeste varslingene fra appene du har lagt til. Les videre, så ser vi på hvordan du kan justere dette.

Varslingssenter - i dag       IMG_5659

Tilpass ditt varslingssenter

Gå til Innstillinger –> Varslinger og du vil få opp dette bildet.

IMG_5654

Her kan du velge hvordan varslingene skal bli sortert og vises i varslingssenteret. Listen under er en oversikt over alle appene du har installert på din iPad eller iPhone. Gå inn på en av appene for å velge hvordan du vil at varslingene skal komme på skjermen din.

Tilpass en enkelt app

Velg en av appene i listen for å redigere varslingene. Dette er valgene du får.

IMG_5656

Øverst kan du velge å skru av alle varslinger for denne appen. Da vil du aldri få noen beskjed om aktivitet i appen.

Sørg for å huk av for Vis i Varslingssenter, for nettopp å vise varslinger fra denne appen i Varslingssenteret. 

Du kan velge om du vil bli varslet med lyd eller ikke. Merk appsymbol er en hendig funksjon å enten skru av eller på. Har du denne av, vil du ikke få det røde tallet øverst til høyre i app-ikonet som viser hvor mange uleste meldinger, e-poster eller andre varslinger fra andre apper.

Vis på låst skjerm er enkelt nok om varselet skal vises når du har låst iPhonen.

Nederst kan du velge hvilket type varsel som kommer opp når du har låst opp iPhone. Her anbefaler jeg å bruke Bannere. Da vil varselet komme fra toppen av skjermen og forsvinne etter et par sekunder uten at du trenger å trykke på noe. Velger du Varsler er du nødt til å trykke på en av knappene for å enten jobbe videre på telefonen eller gå til appen varslingen kommer fra.