Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Ta de beste påskebildene med ett enkelt knep!

Påsken er høysesong for bilder, og hvorfor bruke noe annet enn iPhonen? Vi har tidligere skrevet om hvordan du best kan utnytte kameraet her, men vi har et lite tips til til hvordan du kan få de aller beste påskebildene.

iPhonen hjelper deg i stor grad å ta bilder. Den hjelper særlig med fokus og eksponering (lysinnstillinger). Allikevel kan resultatene bli formidable hvis du overstyrer disse autoinnstillingene. Da kan du nemlig selv velge fokuspunkt, og justere lysstyrkene på det punktet helt selv. Hvordan går jeg igjennom her.

Hold tommeltotten på det punktet i bildet du vil fokusere på, helt til den gule ruten begynner å pulsere, og det står AE/AF-LÅS i en gul rute øverst på skjermen.

Når du har fått låst fokus, kan du styre eksponeringen ved å dra fingeren opp og ned i fokuspunktet. Gjør dette helt til du finner ønsket innstilling, og ta bildet.

ekspo

Selv om det er bra at iPhonen eller iPaden hjelper til, er det ofte fint å kunne bestemme litt selv. Lek deg litt med fokus og lysinnstillinger og ta best mulig bilder i påsken!