Slik tar du skjermbilde på Mac

Lurer du på hvordan å ta skjermbilde på Mac? På PC kan man komme til å måtte laste ned programmer som gjør det for deg, som Snippet Tool, men på Mac er det veldig mye enklere. Alt foregår…

Lurer du på hvordan å ta skjermbilde på Mac? Alt foregår med tastatursnarveier og det er flere måter å ta skjermbilder på, og varianter de fleste ikke vet om. Det er altså mange muligheter, og veldig enkelt å ta skjermbilde på Mac.

Last ned gratis e-bok: «Tastatursnarveier huskeliste» for en mer effektiv Mac-hverdag

eller få en Gratis Mac-sjekk i Oslo (verdi 390,-) her: www.eplehjelp.no/mac-sjekk

1. ⌘ (CMD) + Shift + 3

For å ta bilder av hele skjermen, må man holde (CMD) + Shift og 3Dette vil ta bilde av det som måtte være på skjermen din når bildet blir tatt. Alle skjermbilder vil automatisk bli lagret på skrivebordet, med tittel «Skjermbilde» og datoen bildet ble tatt.

skjermbilde3   skjermbilde på mac

2. ⌘ + Shift + 4 for så å klikke, holde, dra og slippe

Alternativt kan du ta bilde av bare et spesifikt felt på skjermen. Dette gjøres ved å holde  + Shift og trykke 4. Du kan nå klikke, holde og dra for å markere et område med markøren, så slippe for å ta bilde av det markerte området.

skjermbilde4

3. ⌘ + Shift + 4 – mellomrom, holde over et vindu og klikke

For å ta bilde av et programvindu, uten å måtte klippe det ut, kan du trykke  + Shift + 4 og så trykke Mellomromsknappen. Programvinduet du markerer/holder over vil nå bli blått, og ved å klikke tar du et skjermbilde.

skjermbildespace

Dette er tre av flere måter å ta skjermbilde på Mac på.

Det finnes varianter av dem, som gjør det mulig å justere bildet du tar, før du tar det. Det er for eksempel mulig å flytte det markerte området ( + Shift + 4ved å holde inne Mellomrom. Dette er praktisk om du bommer når du først markerer hva du vil ta bilde av.

Det er også mulig å utvide bildemarkeringen ( + Shift + 4fra midten av firkanten du tegner opp, ved å holde inne Alt. Altså ikke fra hjørnet, men fra midten av firkanten. skjermbildespace skjermbildealt

Du kan alltid trykke ESC for å gå ut av et påbegynt skjermbilde.

Last ned gratis e-bok: «Tastatursnarveier huskeliste» for en mer effektiv Mac-hverdag

eller få en Gratis Mac-sjekk i Oslo (verdi 390,-) her: www.eplehjelp.no/mac-sjekk

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.