Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Slik sjekker du om passordene dine er lekket på nett

Den siste tiden har antall datalekkasjer og fokuset på disse økt, og mange er usikre på om de er berørt. E-post kan enkelt sjekkes gjennom vårt verktøy, men hvordan finner du ut av hvilke passord som er på avveie? Både Chrome og 1Password har funksjoner som forteller deg dette.

Chrome

Google har laget en utvidelse til nettleseren Chrome, som vil gi deg et varsel når du logger deg inn på kontoer hvor passordet er lekket. Utvidelsen heter Password Checkup og er laget av Google, så du kan være sikker på at passordene dine ikke blir kompromittert ved å bruke utvidelsen. Les mer om hva den gjør på Googles sikkerhetsblogg.

Slik aktiverer du den:

  1. Åpne et nytt vindu i Chrome
  2. Trykk på denne linken og velg Legg til i Chrome

Utvidelsen legger seg nå øverst til høyre i nettleservinduet og vil gi deg et varsel dersom du bruker et passord som er lekket.


Passord

1Password

Med 1Password kan du enkelt se om passordene dine er lekket ved å aktivere en funksjon som kontinuerlig sjekker alle passord opp mot databaser som inneholder lekkede passord. Fordelen med 1Password kontra Chrome utvidelsen er at denne sjekker alle passord, hele tiden, så du slipper å vente på å bruke passordet til du får varsel.

Slik aktiverer du funksjonen (avhenger av at du allerede har installert 1Password 7 på maskinen din):

  1. Åpne 1Password
  2. Gå til innstillingerWatchtower → Aktiver “Check for Vulnerable Passwords”

Alle passord som er lekket i kjente datalekkasjer vil deretter dukke opp i venstre sidepanel under Vulnerable Passwords.

Har du mange passord som er lekket og trenger en sikkerhetsgjennomgang? Vi hjelper gjerne deg og din bedrift!
Ta kontakt