Slik tar du et skjermopptak på Mac med QuickTime Player

Du har kanskje sett videoer med skjermopptak før. Om du skal spille inn en instruksjonsvideo eller ta opp en videochat, er det lurt å kunne. Det er veldig enkelt å ta opp egen skjerm, og du trenger ingen eksterne programmer. Hvordan du gjør et skjermopptak på Mac ser du her.

Læringsmål

  • Gjør et skjermopptak på Mac med QuickTime

Hva er QuickTime Player?

QuickTime Player er en medieavspiller, hvor du kan spille av ulike mediafilformater. QuickTime gir deg også muligheten til å gjøre skjermopptak. Programmet er forhåndsinstallert på Mac, og kan finnes i Programmer-mappen i Finder.

Slik starter du skjermopptak på Mac

1. For å åpne QuickTime Player går du til Programmer-mappen i Finder og velger QuickTime Player. Klikk på QuickTime Player.

skjermopptak på Mac

2. Velg Skjermopptak

Når QuickTime er startet klikker du Arkiv og deretter Nytt Skjermopptak. QuickTime vises i menylinjen.  

skjermopptak på Mac

3. Start Skjermopptak

Etter du har trykket Nytt Skjermopptak vil en liten sort boks komme opp på skjermen. Trykk på Record-knappen (den røde runde).

skjermopptak på Mac

4. Nå gjenstår det bare å velge hvilken del av skjermen du ønsker å filme.

  • Filme hele skjermen: Klikk hvor som helst.
  • Filme deler av skjermen: Tegn opp en boks rundt området du vil filme.

skjermopptak på Mac

5. Avslutt skjermopptaket

For å avslutte skjermopptaket, klikker du på den lille stoppknappen i Menylinjen. Har du en nyere MacBook med Touch Bar? Da kan du avslutte opptaket ved å trykke Stopp Opptak i Touch baren.

Nå vet du hvordan du enkelt kan ta et skjermopptak på Macen din! Ønsker du å lære mer om maskinen, iPhonen eller iPaden din? Bli kursmedlem i dag og lær deg alt du bør vite om Apple-produktene dine 😊

Bli medlem gratis i en måned

Prøv kursmedlemskap gratis i 30 dager!

Kom i gang her