Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Sjekk her om du har blitt hacket

Er du usikker på om en av dine private eller bedrifts kontoer har blitt hacket? Trusselen for databrudd er høyst tilstedeværende i dagens digitaliserte samfunn.

Den siste store data-lekkasjen var fra start-up selskapet Apollo, som lekket 126 millioner e-postadresser med tilhørende navn, lokasjon og kontaktinformasjon på arbeidsgiver. Denne lekkasjen berørte 573 000 norske brukerkontoer, inkludert flere profilerte politikere.

Du kan sjekke om du har blitt hacket og øke konto-sikkerheten din med disse stegene.

Have I been pwned?

“Have I been pwned” er den mest populære nettsiden for å sjekke om e-posten din, eller andre kontoer knyttet til den, har blitt hacket. Nettsiden har vært operativ siden 2013, og er velkjent verden over for å være en sikker kilde til å få svaret på om du har blitt hacket. Siden sjekker kun e-poster og brukernavn, så du trenger ikke fylle inn sensitiv informasjon som passord eller lignende for å få tilgang til informasjonen.

Nettsiden vil fortelle deg om kontoopplysningene er inkludert i en eller flere av data-lekkasjene og eventuelt informasjon om hvilken type data og fra hvilken leverandør informasjonen er lekket fra.

Sjekk din e-post her

Hva gjør jeg hvis jeg har blitt hacket?

Med alle millionene av kontoer som har blitt hacket, er sannsynligheten til stede for at du også har vært et offer for dette. Det første du da må gjøre er å endre passord på den aktuelle kontoen, men dette er i de fleste tilfeller ikke nok.

Hvis du har blitt hacket anbefaler vi å gå gjennom alle viktige kontoer og passord. Dette inkluderer å sjekke påloggingssesjoner, informasjon tilknyttet kontoen, data og passord. I tillegg burde man ta en sjekk av enheter som kan ha blitt påvirket.

For å minske risikoen for datatap e.l. etter en passord-lekkasje, anbefaler vi på det sterkeste å aktivere to-faktor-autentisering. Dette gjør at selv med brukernavn og passord, kommer man ikke inn uten å ha fysisk tilgang til telefonen din (eller en annen autentiseringsnøkkel). Husk også å bruke forskjellige passord for hver konto. Du kan lese mer om IT-sikkerhet her.

Trenger du hjelp med dette? Ta kontakt