Høyreklikk på Mac

Styreflaten og Magic Mouse har mange muligheter som gjør museklikkingen kjapp og enkel. Selv uten en egen knapp for høyreklikk, kan du høyreklikke. På Mac kalles høyreklikk for sekundærklikk.

Læringsmål

  • Hvordan høyreklikke på Mac med styreflate og Magic Mouse.

Interessert i å lære noen enkle triks for å bli en mer effektiv Mac-bruker? Last ned denne listen med tastatursnarveier.

Høyreklikk på Mac med styreflaten

For å høyreklikke med styreflaten, trykk med to fingre. Dette er standardinnstillinger på Mac.

Høyreklikk Mac

Vil du heller klikke på et bestemt sted på styreflaten for å høyreklikke, kan du endre dette i Systemvalg.

Gå til Systemvalg > Styreflate > endre innstillinger under Sekundærklikk. Her kan du velge om du skal høyreklikke i høyre eller venstre hjørne nederst. I Systemvalg kan du også bestemme hvilke bevegelser du vil at styreflaten skal oppfatte, som for eksempel å sveipe mellom fullskjermprogrammer.

 

Få våre beste tips til hvordan du bedre kan forstå og bruke Apple-produktene dine. Epleblokka er en enkel og forståelig håndbok du kan ta med deg hvor som helst. 

Bestill Epleblokka her

 

Høyreklikk med Apple Magic Mouse

Du kan gjøre det samme som å høyreklikke selv uten en høyreklikkeknapp på musen. Dette minner om høyreklikking på en vanlig datamus. Du trykker enkelt langfingeren på høyre øvre del på muse, som vist under.

høyreklikk mac

Både med styreflate og mus kan du selv velge hvilke innstillinger de ulike skal ha. For å endre innstillinger, gå til Systemvalg > Mus.

Så enkelt er det å høyreklikke på enten styreflaten eller med Magic Mouse.
Synes du Mac er vanskelig og at det er mye å sette seg inn i? Få hjelp av en av våre hyggelige Eplehjelpere på dagen — i Oslo og resten av landet.

Prøv kursmedlemskap gratis i 30 dager!

Kom i gang her

Del tipset her: