Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Seks fordeler ved fjernadministrering for SMBer

Fjernadministrering og monitorering av enheter øker i popularitet hos norske virksomheter. Denne teknologien er ikke forbeholdt store selskaper, og kan være like verdifullt for SMBer. I denne artikkelen går vi gjennom noen av fordelene SMBer vil dra nytte av ved å bruke fjernadministrering.

Macbook stand

Fjernadministrering og monitorering av enheter innebærer å styre og å få informasjon om enheter i en sentralisert portal. Dette kan spare mye tid under oppsett av ny maskinvare, kontrollering av samsvar og dersom en enhet skulle bli mistet.

1. UEM gir nye muligheter

Fordelene med Unified Endpoint Management (UEM) strekker seg lenger enn enkelt oppsett av maskiner og kontroll på enheter og data. Ved å sette opp en UEM løsning har virksomheten også oversikt og kontroll på programvaren per enhet. Det betyr at programvare kan oppdateres og installeres automatisk, uten innblanding fra brukere. På grunn av dette spares mye tid, i tillegg til at unødvendig frustrasjon ved oppdateringer forsvinner hos sluttbrukerne.

2. Kostnadseffektivt

For mindre virksomheter vil ikke en fullverdig IT-avdeling kunne kostnadsmessig forsvares, og det ender ofte med at en ansatt med begrenset IT-ansvar bruker mye av tiden sin på IT. Fjernadministrering kan vesentlig redusere denne tidsbruken da oppsett av maskinvare kan standardiseres og automatiseres, og maskinvarefeil varsles om før de fører til nedetid og nødhjelp.

3. Det er enkelt

En administrasjonsløsning er veldig enkel for brukerene, så lenge den settes opp riktig. Det kreves ikke høye datakunnskaper for å være bruker av en slik løsning. Etter det initielle oppsettet er satt opp, kan dette rulles ut til alle enheter som skal administreres, uten inngripen fra sluttbrukeren. Det samme gjelder fremtidig utrulling av ny eller oppdatering av programvare.

4. Det gir kontroll

Med mange enheter koblet opp mot selskapets informasjon, blir det vanskelig å holde kontrollen på alle. Men med en administrasjonsløsning vil alle enheter ha en egen identitet og oppdatert informasjon om alle enhetene vil være tilgjengelig til enhver tid. Dette gir administrasjonen kontroll over hvilke enheter som er i bruk, og hvilken data som er lagret på forskjellige enheter.

5. Garantert sikring av alle enheter

I mindre virksomheter opplever vi ofte at fokus på IT-sikkerheten undervurderes, og at en administrasjonsløsning ville økt sikkerheten betraktelig. En administrasjonsløsning sikrer maksimal nettverk- og informasjonssikkerhet på alle enheter – Datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett – som er koblet på virksomhetens UEM løsning. Det sikrer også at maskiner er krypterte og at sikkerhetsinstruksene som e-postinnstillinger, nettverksinnstillinger, kryptering m.m. etterleves.

6. Garantert sikring av all data

Fjernadministrasjon styrker også datasikkerheten. De aller fleste ansatte har i dag tilgang på virksomhetens dokumenter og data via smarttelefoner og mobile enheter. Disse mobile enhetene blir derfor en inngangsport til mange av virksomhetens systemer, men med administrerte enheter blir også dataen sikret. I tillegg til å kryptere og sikre alle enheter, gir fjernadministrasjon muligheten til å låse eller slette enheter som har blitt stjålet eller mistet.

Ønsker dere mer informasjon om hvordan fjernadministrasjon kan gjøre teknologihverdagen deres enklere?

Ta kontakt