Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Seks fordeler ved fjernadministrering for SMBer

Fjernadministrering og kontroll på enheter øker i popularitet hos norske bedrifter. Denne teknologien er ikke forbeholdt store bedrifter, og kan være like verdifullt for SMBer. I denne artikkelen går vi gjennom noen av fordelene bedrifter vil dra nytte av ved å bruke fjernadministrering.

Macbook stand

Vi erfarer at mange av våre kunder ikke har en dedikert teknologi- eller IT-ansvarlig. Ved innkjøp av ny maskinvare eller programvare blir det derfor ofte den ansatte selv som setter opp maskinen. Dette er problematisk på flere måter. For det første kunne den ansatte heller brukt tiden sin på verdiskapende arbeid. Utover dette følger det stor risiko ved at en ansatt setter opp maskinen selv, da den i prinsippet settes opp med unødvendige rettigheter og tilganger for den ansatte. Som en konsekvens av dette risikerer bedriften å ikke ha kontroll på selskapets informasjon hvis en uforutsett hendelse inntreffer. Ved fjernadministrering vil maskinen bli satt opp så effektivt som mulig, i tillegg til at bedriften sikrer data og tilgang på enheten.

1. UEM gir nye muligheter

Fordelene med Unified Endpoint Management (UEM) strekker seg lenger enn enkelt oppsett av maskiner og kontroll på enheter og data. Ved å sette opp en UEM løsning har bedriften også oversikt og kontroll på programvaren per enhet. Det betyr at programvare kan oppdateres og installeres automatisk fra et sentralt system, uten innblanding fra brukere. På grunn av dette spares mye tid, i tillegg til at unødvendig frustrasjon ved oppdateringer forsvinner.

2. Kostnadseffektivt

For en mindre bedrift kan ikke kostnadene som følger med en fullverdig IT-avdeling forsvares. Det å investere i fjernadministrering av maskinvare vil derfor være et smart valg for enhver SMB. Hvis bedriften går for riktig administrasjonsløsning vil dette være kostnadseffektivt for bedriften da det tar mindre tid å sette opp enheter. Ressurser som hadde blitt allokert til en IT-avdeling kan derfor heller brukes på bedriftens vekst og investeringer. Fjernadministrasjon kan også leveres av en ekstern teknologi-partner, som vil minimere tiden bedriftens ansatte må bruke på å sette opp maskinvare på egenhånd.

3. Det er enkelt

En administrasjonsløsning er veldig enkel for brukerene, så lenge den settes opp riktig. Det kreves ikke høye datakunnskaper for å være bruker av en slik løsning. Etter at det initielle oppsettet er satt opp, kan dette rulles ut til alle enheter som skal administreres, uten inngripen fra sluttbrukeren. Det samme gjelder fremtidig utrulling av ny eller oppdatering av programvare.

4. Det gir kontroll

Med mange enheter koblet opp mot bedriftens informasjon, blir det vanskelig å holde kontrollen på alle. Men med en administrasjonsløsning vil alle enheter ha en egen identitet og oppdatert informasjon om alle enhetene vil være tilgjengelig til enhver tid. Dette gir bedriften kontroll over hvilke enheter som er i bruk, og hvilken data som er lagret på forskjellige enheter.

5. Garantert sikring av alle enheter

I mindre bedrifter opplever vi ofte at fokus på IT-sikkerheten undervurderes. Derfor kan den økte sikkerheten ved en administrasjonsløsning være viktig for mange. En administrasjonsløsning sikrer maksimal nettverk- og informasjonssikkerhet på alle enheter – Datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett – som er koblet på bedriftens UEM løsning. Det sikrer også at maskiner er krypterte og at sikkerhetsinstruksene som e-post innstillinger, nettverksinnstillinger, kryptering m.m etterleves.

6. Garantert sikring av all data

Fjernadministrasjon styrker også datasikkerheten. De aller fleste ansatte har i dag tilgang på bedriftens dokumenter og data via smarttelefoner og mobile enheter. Disse mobile enhetene blir derfor en inngangsport til mange av bedriftens systemer, men med administrerte enheter blir også dataen sikret. I tillegg til å kryptere og sikre alle enheter, gir fjernadministrasjon muligheten til å låse eller slette enheter som har blitt stjålet eller mistet.

Ønsker dere mer informasjon om hvordan fjernadministrasjon kan gjøre teknologihverdagen deres enklere?

Ta kontakt