Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Sånn oppdaterer du til iOS 9 på iPhone og iPad

Det nyeste operativsystemet for iPhone, iPad og iPod Touch er endelig klart for alle å laste ned. Dette heter iOS 9 og kommer etter det forrige, iOS 8.4.1. Mange har ventet på dette og det er flere nye funksjoner og ytelsesforbedringer, så nå er det bare å laste ned og installere. Her viser vi deg hvordan!

Hvis du ikke har gjort det allerede, er det lurt å forberede enheten din. Vi har satt opp noen punkter som er viktig å tenke på og disse finner du her. Oppdateringen tar 1 GB, vesentlig mindre enn tidligere oppdateringer. Gå til Innstillinger –> Generelt –> Bruk for å se hvor mye plass du har tilgjengelig. Hvis du ikke har nok plass til oppdateringen, kan du ta en titt her. Etter at du har gjort dette, går du videre til stegene under.

1. Oppdatere gjennom selve enheten

Den mest lettvinte måten å gjøre dette på, er å ta det gjennom enheten. Sørg for at du har mer enn 50% batteri eller at den lader. Deretter gjør du følgende;

Åpne Innstillinger –> Gå til Generelt –> Velg Oppdatering og trykk Oppdater nå.
Skriv inn din Apple-ID, så vil oppdateringen starte automatisk.

1 emoji

1

 

2          3.1

 

Avhengig av internetthastigheten hos deg, vil dette ta alt fra 10 minutter til en time. Hvis du synes det går tregt, er det bare å smøre seg med tålmodighet. Når oppdateringen er ferdig, må du sette opp standardinnstillingene igjen.

 

4          5

 

6          7

 

2. Oppdatere via iTunes

Den andre måten å gjøre dette på, er gjennom iTunes. Denne tar litt mindre plass, cirka like lang tid og resultatet blir akkurat det samme. Koble til enheten din til Mac eller PC med iTunes og åpne iTunes. Finn enheten din øverst til venstre og trykk Søk etter oppdatering. Du vil bli spurt etter Apple ID. Fyll ut informasjonen så vil nedlastingen av programvaren setter i gang.

10

3. Bli kjent med iOS 9

Dette er en relativt stor oppdatering av operativsystemet, med mange nye funksjoner og muligheter. Se deg litt rundt og gjør deg kjent! Vi kommer med kurs og tips fortløpende.

 

Problemer med oppdatering til iOS 9?

Ofte opplever man utfordringer med oppdatering. Mye kan løses ved å følge det enkle tipset som vi skriver om her.