Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Sånn lagrer du og får orden i filene dine på Macen din

Det er ikke alltid greit å vite hvor filene du lagrer blir av når du trykker på «Arkiver». Det skjer meg oftere enn jeg liker å innrømme at jeg ikke finner filene jeg nettopp lagret. Her følger en liten guide til hvordan du enkelt kan velge hvor du vil ha filene dine.

Når du er i et program, og ønsker å lagre – trykk som vanlig på «Arkiver» eller «Save». Er det første gang du lagrer, får du nå opp et vindu likt det under. Husk at du kan lage en kopi av en eksisterende fil ved å trykke på «Arkiver som».

hvor lagres filene på mac

Ved siden av filnavnet er det en liten trekant. Trykker du på denne, utvider du mulighetene dine til lagring. Du kan nå se, og klikke deg til dit du vil lagre filen. Du kan også nå velge å opprette en helt ny mappe til filen du holder på å lagre.

hvor lagres filene på mac

 

Mer om Finder kan du lære i vårt Ny på Mac-kurs. Kurset passer perfekt for deg som akkurat har fått Mac eller deg som har hatt Mac i flere år, men kanskje ikke har fått med deg mye av det grunnleggende.