Sånn fungerer Airdrop på iOS

Apple har gjort det enkelt å dele bilder og annen informasjon med iPhone. Med iOS 7 introduserte de også AirDrop til mobile enheter. Det betyr at vi nå kan

Apple har gjort det enkelt å dele bilder og annen informasjon med iPhone. Med iOS 7 introduserte de også AirDrop til mobile enheter. Det betyr at vi nå kan dele bilder og videoer med WiFi og Bluetooth.

For å få til dette trenger du følgende:

  • iPhone (5. generasjon og nyere)
  • iPod Touch (5. generasjon)
  • iPad (4. generasjon og nyere)
  • iOS 7 eller nyere
  • Mac med OS X Yosemite
  • Bluetooth og WiFi

airdrop1

Slå på AirDrop

For å slå på AirDrop må du sveipe opp kontrollsenteret, og trykke på AirDrop. Nå kan du velge hvem du vil skal se deg som tilgjengelig. Du kan velge å ha AirDrop Av, eller at bare kontakter skal se deg, eller at alle skal se deg.

airdrop på iphone

 

Dele innhold

Du kan dele mye med AirDrop, for eksempel bilder, video, kontakter, nettadresser eller lokasjoner. Jeg skal ta for meg hvordan bilder kan deles. Først trenger du å finne fram innholdet du ønsker å dele, og trykke på Del eller knappen markert under.

airdrop på iphone

 

Dersom vedkommende du sender til også har AirDrop slått på, vil et kontaktbilde syntes. For meg er det Martin. Trykk på kontakten du ønsker å dele bildet med.

airdrop på iphone

 

Motparten vil nå få en varsling med forhåndsvisning av innholdet du ønsker å dele. Han kan velge å godta og avslå innholdet. Martin godtok mitt, og er nå et bilde rikere!

airdrop på ipad

 

Se hvordan du bruker AirDrop på Mac her.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.