Sånn får du meldinger til å fungere på Mac, iPad og iPhone

Det er viktig å understreke at vi her snakker om de tekstmeldingene som får grønne bobler på iPhonen. De som får blå bobler bruker også Apple-enheter. Disse har alltid vært synkronisert med dine andre enheter

1. Sånn videresender du SMS fra iPhone til Mac

Det er viktig å understreke at vi her snakker om de tekstmeldingene som får grønne bobler på iPhonen. De som får blå bobler bruker også Apple-enheter. Disse har alltid vært synkronisert med dine andre enheter. Grønne meldinger har du vært pent nødt til å svare på med iPhonen. Vel, nå er det nye tider.

Dette trenger du både OS X Yosemite og iOS 8.1 for å kunne gjøre, så pass på å oppdatere både Macen og iPhonen. Begynn med å gå inn på Instillinger – Meldinger på iPhonen. Her vil du få et valg som heter Videresending av teksmelding. 

videresend melding

 

Når du har trykket på den, vil du få opp en liste med alle dine Apple-enheter som er synkronisert med samme iCloud-konto. Jeg har bare en Macbook, så jeg får kun opp den. Du kan velge å videresende tekstmeldingene til bare en enhet, for eksempel iPaden og ikke Macen.

Når du trykker på bryteren, vil du få opp et panel der du skal skrive inn en kode. Denne koden vil poppe opp på den enheten du har huket av for. Skriv inn koden i panelet, så er du klar!

videresende melding

videresend melding

 

2. Meldinger viser E-post i stedet for navn

Det er en forholdsvis enkel løsning på dette problemet. Allikevel har jeg hisset meg voldsomt opp over å ikke finne den!
Under Instillinger → Meldinger → Send og Motta skal telefonnummeret ditt være valgt under Start nye samtaler fra. Samtaler vil nå startes fra telefonnummeret ditt, med navn.

meldinger1

 

Er det slik at du ikke kan finne telefonnummeret ditt under Send og Motta, må det legges til. Det jeg gjorde for å få til det, var å deaktivere både Meldinger og FaceTimeog så å nullstille nettverksinnstillinger. Det valget ligger under Instillinger → Generelt → Nullstill → Nullstill nettverksinnstillinger. Når du nullstiller nettverksinnstillingene på din mobil, vil også telefonen slette alle passord du har lagret for dine trådløse nettverk. For å koble til disse igjen må altså passord på trådløse nettverk legges inn på nytt.

meldinger2

 

Når telefonen er ferdig med å nullstille, kan du aktivere Meldinger og FaceTime igjen. Det skal nå være mulig å velge telefonnummer under Send og Motta. 

Sliter du fortsatt med at eposten vises istedet for navn, må e-postadressen legges til i kontaktkortet. Dette gjøres ved å redigere kontakten, og legge inn epost på vanlig måte. Eventuelt kan du trykke på Info oppe til høyre når du får en melding, velge Legg til i eksisterende, og bla deg fram til riktig kontakt.

meldinger3

3. Sånn setter du opp iMessage

iMessage lar deg sende og motta tekstmeldinger og mulitmediameldinger gratis mellom andre iOS-enheter. I stedet for telefonnummer, bruker iMessage e-postadresse. Før du kan begynne å sende tekstmeldinger, bilder, lyder osv. må du sette det opp.

Du trenger iCloud for å benytte deg av iMessage. Dersom du allerede har satt opp enheten med iMessage har du sannsynligvis aktivert iMessage fra før. Hvis ikke, er det bare å komme igang.

For iOS:

1. Åpne Instillinger

2. Trykk på Meldinger

3. Skru på iMessage, og vent på aktivering.

iMessage benytter din Apple-ID til å sende meldinger.

meldinger4

 

For OS X:

1. Åpne Meldinger

2. Trykk på Valg i menylinjen

3. Under Kontoer, finn din Apple-ID og huk av for Aktiver denne kontoen

meldingermac

 

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.