Så enkelt tar du backup av Macen din med Time Machine

Ikke alle er helt trygge på hvordan man tar backup med Time Machine, og det kan kanskje føles som at det er mye å sette seg inn i første gang. Det er derimot utrolig viktig å ha backup av innholdet på Macen din. Skulle den krasje er det ikke sikker at du noen gang vil se de verdifulle minnene dine igjen.

Læringsmål

  • Ta backup av Macen din med Time Machine

NB! Avhengig av hvor mye innhold og programmer du har på Macen din, kan sikkerhetskopiering ta flere timer. Sikkerhetskopier derfor Macen når du ikke har behov for å bruke den. Da kan du la den stå og jobbe for seg selv. 

Time Machine

Time Machine lar deg sikkerhetskopiere alle filene dine til en ekstern lagringsenhet, som for eksempel en ekstern harddisk. Skulle uhellet være ut og Macen din krasjer, kan du heldigvis finne tilbake til dem senere.

Synes du Mac er vanskelig og at det er mye å sette seg inn i? Få hjelp av en av våre hyggelige Eplehjelpere på dagen — i Oslo og resten av landet.

Les mer om våre hjelpetjenester

 

Koble til ekstern harddisk eller Time Capsule

Dette er til den eksterne harddisken eller Time Capsule at all kopi av innholdet på Macen din blir lagret. Du kan dobbelsjekke at den er koblet til ved å se under Enheter i sidepanelet i Finder, eller se på Skrivebordet på Macen din.

Gå til Time Machine i Systemvalg

Åpne Systemvalg og til Time Machine. Klikk Velg sikkerhetskopidisk… for å ta backup til den eksterne disken du har koblet til Macen.

Time Machine

Time Machine

Start sikkerhetskopiering

Nå gjenstår kun å velge den eksterne harddisken som du vil sikkerhetskopiere til og starte sikkerhetskopieringen. Etter at du har valgt disken, trykker du Bruk. Sikkerhetskopieringen vil nå starte.

Så enkelt tar du backup av Macen din og får en sikkerhetskopi skulle uhellet være ute. Vi vet at det er mye å sette seg inn. Trenger du hjelp å ta backup av Macen din eller har andre spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt. Våre Eplehjelpere er her for at du skal få glede og utnytte Apple-produktene dine fullt ut 🙂

Les mer om våre hjelpetjenester

Prøv kursmedlemskap gratis i 30 dager!

Kom i gang her