Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Rask og enkel fildeling på Mac

Når man skal dele filer mellom enheter, har man vendt seg til å bruke minnepinne eller sende en mail. En funksjon på Mac og iPad som gjør fildeling mye lettere, er AirDrop. Dette tillater deg å simpelthen sende en fil eller en mappe til en annen enhet innen rekkevidde, trådløst, og uten å måtte bruke mail eller liknende.

AirDrop finner du i Finder under Favoritter-panelet på venstre side. Ved å trykke på ikonet, som er en fallskjerm, kommer det opp en side som søker etter enheter innen rekkevidde. På bildet under ser du at min Mac funnet Martin sin.

Skjermbilde 2014-01-27 kl. 14.26.24

 

Ved å ta tak i ønsket fil, og dra den over til AirDrop-ikonet, kan man slippe den over den andre enheten, som illustrert på bildet under.

Skjermbilde 2014-01-27 kl. 14.26.59

 

Filen vil nå overføres, etter at du har godkjent overføringen. Sirkelen rundt ikonet til Martins Mac, illustrerer fremgangen i overføringen.

Skjermbilde 2014-01-27 kl. 14.27.15

Dette er den aller enkleste måten å dele filer på. Det fungerer også med iPad, under Kontrollsenter. Baksiden av medaljen, er at AirDrop kun finnes på de nyere programvareoppdateringene.

Hvis du syntes denne artikkelen var lærerik, bør du sjekke ut dette kurset. Det tar for seg hvordan man kan gjøre sin eplehverdag mer effektiv, og hjelper deg til å få en bedre arbeidsflyt.