Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Pass på dette før du oppdaterer til iOS 9

I flere måneder har iOS 9 kun vært tilgjengelig for utviklere, men onsdag 16. september er det fritt frem for alle å oppdatere til det nyeste operativsystemet. Vi har sniktittet på endringene og de nye funksjonene ser veldig lovende ut. For at din iPhone, iPad eller iPod Touch skal gjennomgå en smertefri installering eller oppdatering er det noen ting som er viktig å passe på.

Dessverre er det nok av skrekkhistorier og eksempler på at oppdatering av nytt operativsystem har gått galt. Du kan miste verdifull informasjon, bilder og kontakter og i verste fall har det skjedd at enheten ikke fungerer i det hele tatt. Dette ønsker vi at flest mulig skal unngå, så vi har satt opp en liste over ting som er viktig å passe på før du oppdaterer.

 

1. Sikkerhetskopier enheten

En sikkerhetskopi av iPhone eller iPad gjør at du enkelt kan finne tilbake til alt innholdet ditt dersom noe skulle gå galt. Det finnes flere måter å gjøre dette på og den enkleste måten er å sikkerhetskopiere via iCloud. Dette forutsetter at du har satt opp og koblet til en iCloud-konto. Usikker på hvordan du gjør det? Ta en titt på vårt iCloud-kurs ved å klikke her.

Gå til Innstillinger –> iCloud –> Bla ned til Sikkerhetskopi –> Slå på iCloud-sikkerhetskopi og velg Sikkerhetskopier nå.

backup iphone     backup iphone 3      backup iphone 2

 

Den andre måten å gjøre dette på, er å sikkerhetskopiere gjennom iTunes. Da må du først koble iPhone til Mac eller PC og åpne iTunes. Deretter finner du iPhonen i iTunes-vinduet og velger Sikkerhetskopier nå. Du blir mest sannsynlig bedt om å autorisere maskinen for å sikkerhetskopiere apper som ikke er kjøpt i iTunes. Dersom denne beskjeden kommer opp, anbefaler vi å autorisere maskinen ved å skrive inn din Apple-ID.

Backup iphone 4

Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å ta sikkerhetskopi og backup av enhetene dine. Dersom uhellet er ute og Macen, iPaden eller iPhonen går i stykker, er det ingenting verre enn å miste alt du har lagret på enheten. Lurer du hvordan du setter opp backup på Macen din? Ta en titt på vårt Backup- og sikkerhetskurs! Dette finner du ved å trykke her.

2. Sjekk at enheten din kan oppdatere til iOS 9

Det er ikke alle Apples enheter som tåler denne oppdateringen. Dette er fordi hardwaren ikke klarer å kjøre programvaren, med andre ord at enheten ikke er ny nok. Tommelfinger-regelen er som følger; Har du en iPhone 4S eller nyere, kan du oppdatere. Under følger en komplett oversikt over alle enheter som kan oppdatere til iOS 9.

iPad:

iPad Air
iPad Air 2
iPad Mini
iPad Mini 3
iPad Mini 4
iPad 4
iPad 3
iPad 2

iPhone:

iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 5S
iPhone 5c
iPhone 5
iPhone 4S

iPod:

iPod touch 5. generasjon
iPod touch 6. generasjon

Er du usikker på hvilken modell du har? På baksiden av din enhet har du et modellnummer som her ut som dette, eksempelvis Model A1549. Følg denne linken og finn ditt modellnummer på siden for å se hvilken du har.

3. Oppdater apper i AppStore

De fleste tredjepartsapper har allerede begynt å forberede seg til iOS 9. Dette betyr at nye funksjoner er lagt til i disse appene. For å få full utnyttelse av appene etter oppdatering og ikke miste noen av de, er det lurt å oppdatere disse i forkant. Hvis du ikke har noen som skal oppdateres, er det ikke noe problem, men om du, som meg, har en eller flere apper som kan oppdateres, anbefaler vi å gjøre nettopp dette.

Åpne AppStore –> Velg Oppdateringer –> Trykk Oppdater alle.

IMG_5324

 

Nå er du klar til å oppdatere og det er bare å vente til ettermiddagen, onsdag 16. september. Hvis du er usikker på hvordan du oppdaterer, kommer vi med en guide på nettopp dette i løpet av morgendagen.