Overføre gammel iPhone til ny iPhone

Fredag 9. oktober blir den nye iPhone 6s og 6s Plus tilgjengelig for kjøp i Norge. Norske butikker har bestilt nye iPhoner i hopetall og det er ventet at mange vil investere i den nye, råe iPhonen. Det mange ikke vet, er at du kan få din nye iPhone til å bli helt lik den du har brukt i flere år ved å enkelt overføre gammel iPhone til ny iPhone. Det finnes to måter å gjøre det på og vi går gjennom begge i dette tipset.

1. Sikkerhetskopier og gjenopprett via iCloud

Hvis du har satt opp og bruker iCloud, kan du få Kontakter, Apper, Mail, Kalender, Bilder, Notater rett over på din nye iPhone. Det første du må gjøre, er å sikkerhetskopiere din gamle iPhone gjennom iCloud. Dette gjør du enkelt ved å gå til Innstillinger –> iCloud –> Sikkerhetskopi. Sørg for at denne er på og klikk Sikkerhetskopier nå.

backup iphone    backup iphone 3    backup iphone 2

2. Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi

Når du nå skal sette opp din nye iPhone, konfigurerer du den som vanlig. Etter at du har fylt inn din Apple-ID, velger du Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi. Pass på å gjøre dette når du er koblet til Wi-Fi. Dette tar noen minutter, men nå vil iPhonen hente over alt innhold som er lagret i iCloud, som du gjorde i forrige punkt.

 

3. Sikkerhetskopier i iTunes

Dette går litt raskere og er tryggere. Siden iCloud er en nettbasert skytjeneste, kan du aldri være garantert for at noe skal gå galt. Så lenge Macen din virker, er denne løsningen den sikreste.

Koble iPhone til iTunes og finn den øverst til venstre i vinduet. Her huker du av for Denne maskinen og velger Sikkerhetskopier nå.

sikkerhetskopi itunes

4. Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi

Når du nå skal sette opp din nye iPhone, konfigurerer du den som vanlig. Velg Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi, så vil du kunne overføre gammel iPhone til ny iPhone.