Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Organisér hjemskjermen din

Det er kort vei fra en ryddig Hjemskjerm til et rot av farger og ikoner. Siden det er fint å beholde iPhonens eller iPadens stilrene og ryddige inntrykk, og upraktisk å måtte bla igjennom syvogtyve sider med apper som aldri er i bruk, lager vi likesågodt en artikkel på hvordan du kan rydde hjemskjermen din.

1. Slett apper du ikke bruker

Selv om Obama var sleip og lagde en app for sin presidentkampanje i 2008, er ikke dette noe vi trenger på iPhonen nå. Eller andre nedstøvede apper, for den saks skyld. Disse kan du bare slette. De tar opp plass, og lager rot på hjemskjermen din. «Denne betalte jeg jo penger for!» sier du, «Slapp helt av,» sier jeg. Informasjonen om nedlastningen/kjøpet vil bli liggende i App Store, så du har ikke kastet penger ut av vinduet.

Du sletter apper ved å trykke på ikonet, og holde inne til appen «skjelver». Det vil nå komme et lite kryss i venstre hjørne. Trykk på krysset, og appen blir borte.

 

slett

 

2. Gruppér appene dine

Man kan lage grupper på hjemskjermen. Dette er svært praktisk. Du kan for eksempel sortere i «Sosialt», «Jobb» eller «Verktøy».

På samme måte som da vi slettet apper, holder vi et tilfeldig ikon nede, til alle begynner å «skjelve». Ved å dra et ikon, og slippe det på et annet, vil vi lage en gruppe. Kall gruppen hva du vil, og sorter apper i liknende kategori til samme gruppe.

Du kan også omorganisere hovedlinjen på hjemskjermen, og tilpasse den slik du ønsker.

 

grupper

 

grupper12

3. Oppdatér appene dine!

Et viktig steg på veien til en ryddig hjemskjerm er å bli kvitt påmeldingene om oppdatering. Det er generellt godt å ha alle appene sine oppdaterte. Dette gjør du enkelt App Store, under Oppdateringer. Trykk på «Oppdater alle» og få det hele unnagjort.

oppdaterApper

 

oppdaterApper1

 

Etter alle disse stegene vil hjemskjermen være et vesentlig hyggeligere sted å ferdes, og det vil være lettere å finne frem det du leter etter.