Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Oppdatere til El Capitan, eller vente?

30. september 2015 kom det hittil nyeste operativsystemet for Mac, El Capitan, og mange lurer på hvorvidt det er smart å oppdatere. Mange Mac-brukere har slitt med tidligere oppdateringer, og særlig i lys av iOS 9 problemene vegrer mange seg for å oppdatere til El Capitan. Denne artikkelen forteller deg hvorvidt du burde oppdatere.oppdatere til El Capitan

Les også: Pass på dette når du oppdaterer til El Capitan

Burde jeg vente med å oppdatere til El Capitan?

Dette er et spørsmål mange stiller seg, og det er et godt spørsmål. Er det verdt bryet? Hvorfor ikke vente til neste oppdatering av El Capitan? Det har gått galt før.

 

To faktorer ligger til grunn for svaret på disse spørsmålene. For det første er ikke El Capitan som sin forgjenger, Yosemite. El Capitan bringer ikke mange nye, store funksjoner på bordet som Yosemite gjorde. El Capitan er det som kalles en forbedrende oppdatering, som betyr at den har til formål å forbedre brukeropplevelsen fremfor å bringe nye funksjoner. Dette betyr en raskere, kraftigere og tryggere Mac, og en oppdatering som ikke bør by på så store utfordringer.

 

Det andre som er viktig å huske på er hva du har på Macen din idag. Har du Yosemite, vil det gå helt fint å oppdatere til El Capitan. Dette mye på grunn av at El Capitan er forbedrende, og ikke gir deg masse nye funksjoner. Går derimot Macen din på eldre operativsystem som Mavericks (OS X 10.9), eller Snow Leopard (OS X 10.8) bør du tenke deg nøye om. Da vil El Capitan være en veldig stor oppdatering, og kan ha konsekvenser for ytelsen på maskinen din.

Det kan gå veldig galt. Det er viktig å ta backup. Se hvordan her.

 

Konklusjon: Du trenger ikke å vente, hvis…

Dersom du har tatt alle forhåndsregler før du oppdaterer, anbefaler jeg deg å oppdatere. Dersom det skulle vise seg å være barnesykdommer med det nye systemet, vil det gå helt fint dersom du har forberedt deg. Vi har skrevet en artikkel med alt du må gjøre før du kan oppdatere til El Capitan.

 

Den finner du her: Pass på dette når du oppdaterer til El Capitan