Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hvordan oppdatere Mac til High Sierra

Læringsmål

  • Fordeler og ulemper med å oppdatere Macen.
  • Hvordan oppdatere til macOS High Sierra.

Bør jeg oppdatere til macOS High Sierra?

Mange lurer på om de bør oppdatere Macen sin når det kommer ut et nytt operativsystem. Vi anbefaler nesten alltid å oppdatere fordi Macen din blir sikrere mot virus og hacking etter hver oppdatering og fordi det kommer nye funksjoner som gjør det enklere å bruke Macen.

Men det er to viktig ting du må vite før du oppdaterer:

1. Macen kan bli tregere: Basert på flere års erfaring ser vi at det er mange eldre Macer som blir trege når du oppdaterer. Grunnen til dette er at ett nytt operativsystem krever mer av Macen. Spesielt to deler: RAM & harddisk. I eldre Macer blir disse delene veldig fort slitt, men det finnes fortsatt håp! Trykk her for å lære hvordan du kan hindre at Macen din blir treg etter en oppdatering.

2. Du kan miste informasjon. Som nevnt tidligere krever en oppdatering mye av Macen, og i noen tilfeller så kan Macen faktisk stoppe i en oppdatering. Da risikerer du å miste all informasjon som var lagret. Derfor er det ekstremt viktig at du har sikkerhetskopiert maskinen din!

Sikkerhetskopiere Mac

Før du begynner prosessen med å oppdatere din Mac til High Sierra er det nødvendig å ta en fullstendig sikkerhetskopi av maskinen. Det er alltid smart å ta en sikkerhetskopi av maskinen, dersom det skulle skje noe. Det finnes flere måter å sikkerhetskopiere maskinen din på. Vi anbefaler følgende:

  • En ekstern harddisk som kobles til med USB, FireWire- eller Thunderbolt-port på Macen.
  • En Time Capsule eller macOS server i nettverket. Les mer om Time Capsule her.
  • Ekstern harddisk tilkoblet en AirPort Extreme-basestasjon.

Vil du ha en steg-for-steg gjennomgang av hvordan du kan sikkerhetskopiere din Mac, ta en titt på dette tipset.

Slik gjør du det: oppdatere Mac til High Sierra

Når du har sikkerhetskopiert maskinen, samt forhindret at maskinen blir tregere kan du sette i gang med å oppdatere maskinen.

1. For å oppdatere må du være koblet til et nettverk og med strømkabel.

2. Gå til App Store. Programmet kan du finne i Programmer-mappen i Finder.

Oppdatere Mac til High Sierra

3. Gå til fanen som heter Oppdateringer.

4. Trykk på oppdater/gratis ved siden av «macOS high Sierra». Hvis du ikke finner den her, kan du søke på “High Sierra” i søkefeltet øverst til venstre i App Store.

Oppdatere Mac til High Sierra

Nå vil maskinen oppdatere til macOS High Sierra. Dette kan ta noen minutter. Videre følger du instruksjonene som vises på skjermen. Lurer du fortsatt på om du bør oppdatere Macen din eller hvordan du skal oppdatere sikkert? Kom innom oss i Oslo for en gratis oppdaterings-sjekk!

Kjøp EPleblokka for Mac