Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Oppdatere fra Snow Leopard til Mavericks

Mange av de vi snakker med kjører eldre operativsystemer på Macene sine. Mange fordi de liker det, men noen også fordi de syntes det er skummelt eller vanskelig å oppgradere. Apple har for lengst avsluttet support og vedlikehold av OS X Snow Leopard, et operativsystem mange har, og det er smart å oppgradere. Denne artikkelen handler om hvordan du kan oppdatere til Mavericks.

Så godt som alle Macer laget etter 2007 støtter Mavericks. Hvis du er usikker på når Macen din er fra, kan du sjekke dette under «Om denne maskinen» i Apple-menyen. Det er viktig å huske å ta backup før du oppdaterer. Du kan lære hvordan her.

1. Oppdater Snow Leopard til siste versjon

For å få lastet ned Mavericks må du ha Snow Leopard 10.6.8. For å oppdatere, må du klikke på «Programvareoppdatering» eller «Software update» i Apple-menyen. Når maskinen har sjekket og eventuelt funnet programvareoppdateringer, følger du trinnene, laster ned og starter om maskinen.

mountain-lion,M-Z-424619-13mountain-lion,M-Y-424618-13                          snow-leopard,N-D-424633-13

2. Finn Mavericks-oppdateringen

Når du har oppdatert Snow Leopard til nyeste versjon, kan du åpne App Store, og søke opp Mavericks.

snow-leopard,N-C-424632-13      f

3. Last ned oppdateringen

Klikk på «Free Upgrade» eller «Gratis» og videre «Installer» for å laste ned.

4. Skriv inn Apple ID og passord

snow-leopard-mavericks,N-J-424639-13

5. Følg installasjonstrinnene

Resten av prosessen er ganske intuitiv. Følg trinnene som vil vises på skjermen, så skal du komme trygt i havn!

mavericks,N-S-424648-13

 

 

Syntes du dette var vanskelig, kan vi anbefale vårt Ny på Mac-kurs. Kurset passer for nybegynnere, og de som har hatt Mac i flere år, men som kanskje ikke er helt komfortable og trygge i bruken. Kurset finner du her.