Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Nye Apple TV – den perfekte julegaven?

De fleste som har hatt Apple-produkter en stund kjenner til Apple TV. Denne boksen fungerer som et mediesenter for din TV, og kan strømme innhold fra iTunes, Netflix, NRK med fler rett til din TV. Det hele skjer gjennom en HDMI-kabel. Denne høsten ble det lansert en ny Apple TV, med mange spennende og nye funksjoner!

Hva er nytt med nye Apple TV?

Fjernkontroll

For det første har Apple produsert en Apple-TV-4-remote-in-hand-image-002helt ny fjernkontroll, med en «touchpad» på øvre halvdel. Dette gjør navigeringen mellom programmer og bokstaver mye enklere enn tidligere, da fjernkontrollen kun var utstyrt med knapper. Touchpad forstår bevegelse i alle retninger, og man kan «klikke» overalt. Fjernkontrollen har oppladbart batteri, og lades med Lightening kabelen ca. annenhver måned, avhengig av bruk.

Innhold og Apper

Nye Apple TV har støtte for tredjeparts Apper, som gir mulighet til å strømme mye mer innhold til din TV. Video- og TV innhold kan strømmes fra NRK, Netflix, HBO, HULU, Showtime, Youtube, Vimeo og mange fler. I tillegg finnes det Apper som gir deg helt annet innhold. Du kan for eksempel laste ned «7 minute workout», som gjør om din TV til en personlig trener, eller du kan laste ned Touchpress som lar deg oppleve klassisk musikk på en banebrytende måte.

Spill

5_crossy_road

Mulighetene for spill er også en av de store nyhetene til nye Apple TV. Spillene utføres ved bruk av fjernkontrollen og tale. De er ikke like avanserte som for eks. PS 4 eller XBOX, men tenk på det som iPhone spill i gigantisk størrelse! Spillene er enkle, og byr på enkel og tilgjengelig underholdning for hele familien. Eplehjelp sin spillfavoritt er «Crossy Road», der du også kan koble på iPhone for å spille flere personer samtidig.

Siri (fungerer ikke på norsk)

Sist, men absolutt ikke minst har nye Apple TV innebygget Siri. Kort fortalt gir Siri deg tilgang på alt innholdet Apple TV kan gi deg, kun ved å snakke til fjernkontrollen. For eksempel kan du be Siri om å vise deg «House of Cards», og Apple TV vil finne frem til serien for deg, uavhengig av hvilken videotjeneste som har serien.

plex-for-apple-tv-4

 

Bør du oppgradere til nye Apple TV dersom du har en fra før?

Dersom ingen av de over nevnte funksjonene høres spennende ut og du kun ønsker å strømme enkelt videoinnhold fra nettet til din TV, slik som før, er det ikke verdt å investere i Apples nye «dings». Dersom du derimot ønsker tilgang på mye mer innhold, spill, og kanskje droppe Kabel TV helt for å kun betale for innhold du selv ønsker anbefales nye Apple TV. I tillegg er nye Apple TV et bra alternativ for hele familien, med enkle og morsomme spill som alle kan spille, og ubegrenset TV innhold.

Ny Apple TV til jul? Njaaa

Nye Apple TV koster 1690,- for 32GB lagringsplass, versus den forrige Apple TV som koster 584,-. Apple TV kan dermed være den perfekte julegave til noen i familien som trenger en enkel oppgradering til TVen sin, eller en kjæreste som ikke klarer seg uten Game of Thrones på TV. I tillegg kan det jo være gøy å samle familien rundt noen enkle og morsomme spill i romjulen.

Eplehjelp anbefaler den nye Apple TVen på det sterkeste til alle som ikke har en Apple TV fra før.

Hvis du ikke er helt sikre på om det er verdt oppgraderingen med dagens dollarkurs, klarer du deg nok fint med den gamle en stund til. Ihvertfall inntil Siri kommer på norsk.