Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Slik kan du slette personlige spor ved å nullstille Mac

Læringsmål

  • Slette alt innhold og personlige spor ved å nullstille Mac

Sikkerhetskopier maskinen

Før du sletter all informasjon på macen din, må du opprette en fullstendig sikkerhetskopi av maskinen. Ved hjelp av en ekstern harddisk eller en Time Machine kan du enkelt kopiere bilder, videoer, dokumenter og andre filer du ikke ønsker å miste. Her kan du lese vårt tips om hvordan du enkelt kan sikkerhetskopierer Macen.

Nullstille Mac

Når sikkerhetskopien er fullført kan du begynne prosessen med å nullstille maskinen.

1. Koble maskinen til strøm og WiFi-nettverk.

2. Slå av maskinen og slå den på igjen mens du holder inne Kommando (⌘) + R.

nullstille mac

3. Velg Diskverktøy og deretter trykk på fortsett fra menyen som dukker opp.

4. I listen til venstre markerer du disken som heter Macintosh HD.

5. Trykk på fanen på øverste linje som heter Slett.

6. Bekreft at du vil slette partisjonen ved å trykke Slett.

nullstille mac

7. Trykk Diskverktøy > Avslutt Diskverktøy

Når denne prosessen er fullført vil maskinen din være helt tom for informasjon. Videre må du installere macOS på nytt for å ta i bruk maskinen slik som før. Når slettingen er fullført åpnes macOS-verktøy vinduet. Her velger du nå Installer MacOS X på nytt. Vil du å lese mer om å reinstallere macOS på maskinen din kan du ta en titt på dette tipset.

nullstille mac

Opplever du at maskinen er like treg etter du har gjenopprettet Macen? Har du lyst på en gratis Mac-sjekk, med en fullstendig gjennomgang av maskinen og personlige råd? Ta turen innom Eplehjelp i Oslo! Å nullstille en Mac kan ta tid og være komplisert, det er bare å ta kontakt med oss hvis du sitter med spørsmål eller vil ha hjelp Lykke til!

Få en-til-en-hjelp nå