Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Med aldrende IT-systemer er det på tide å starte skyreisen

I Norge er mange bedrifter godt i gang med overgangen til sky, men det er også de som fortsatt bruker eldre IT-løsninger. Skyen er fremtiden, og en gang må skyreisen starte.

Skyen
Gartner sa i 2016 “By 2020, a Corporate «No-Cloud» Policy Will Be as Rare as a «No-Internet» Policy Is Today”. Dette betyr ikke at alt er skybasert innen 2020, men at alle burde ha en strategi for hvordan skyen skal utnyttes, enten om det er som fullverdig sky, hybrid eller ingen sky.

Problemer med eldre IT-løsninger

End of life og end of support er termer IT-avdelingen vegrer seg for. De har litt forskjellig betydning, men begge indikerer at leverandører avslutter support og feilretting for et produkt eller en løsning. For en bedrift betyr dette at det er på høy tid å se seg rundt etter andre alternativer. De som likevel velger å fortsette med et utdatert produkt eller løsning vil være mer utsatt for sikkerhetstrusler, nedetid og mangler.

Kommunikasjonen mellom nyere og utdaterte systemer blir stadig dårligere og kompleksiteten av en overgang til et nytt system vil øke.

Overgang til skyen er løsningen for mange

Når man vurderer en overgang til skyløsninger, er det ikke lenger fordelene som er det viktigste, men hva man går glipp av ved å ikke gå over til skyen. Med dette perspektivet, i tillegg til fordelene med sky, er det få tilfeller hvor skyløsninger kommer tapende ut av en duell eldre IT-systemer – spesielt hvis dagens systemer er på vei mot end of life eller end of support.

En stor fordel med skytjenester er at du betaler for det du bruker og skalering gjøres ved et par klikk og uten store investeringer i infrastruktur. Den initielle overgangen behøver heller ikke være kostbar, og kan ofte gjøres på kort tid. I flere tilfeller blir de løpende kostnadene lavere, og de direkte kostnadene ved implementering er ofte spart inn i løpet av et par år.

Les om verdien av en helhetlig skyløsning

Konklusjon

Lav initiell investering, rask implementering og teknologiske fremskritt vil være kritiske suksessfaktorer for IT-prosjekter og -løsninger i fremtiden. Skytjenester møter disse kravene. Det gjør ikke vedlikehold av utdaterte løsninger. Skyen har kommet for å bli, og det tiden er inne for å bestemme seg for om man vil følge med i den teknologiske utviklingen eller ikke.

Ta kontakt