Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hvordan kopiere på Mac ved hjelp av tastatursnarveier

Læringsmål

  • Kopiere filer på Mac ved hjelp av tastatursnarveier
  • Kopiere tekst på Mac ved hjelp av tastatursnarveier

Enklere å kopiere blir det ikke

Det finnes et par ulike metoder for å kopiere på Mac. Én av dem er ved hjelp av tastatursnarveier, som er enkle kommandoer som blant annet øker produktiviteten og får jobben gjort raskere. Det sparer deg derfor fra å klikke flere ganger med musen. For flere tips til hvordan du kan kopiere filer på Mac og over til eksterne harddisker, sjekk ut dette tipset.

Kopier filer på Mac ved hjelp av tastatursnarveier

For å kopiere ved hjelp av tastatursnarveier, klikk på mappen eller filen du vil kopiere. Hold deretter inne  (cmd) + C samtidig. Mappen eller filen er nå kopiert.

Kopiere på Mac med tastatursnarvei

Gå deretter til plasseringen på Macen hvor du vil kopiere mappen eller filen til. Hold inne ⌘ (cmd) + V. Du har nå kopiert filen din og kan finne den to steder: hvor du først kopierte den fra, og der du nå har kopiert den til.

Kopiere på Mac med tastatursnarvei

Synes du Mac er vanskelig og at det er mye å sette seg inn i? Få hjelp av en av våre hyggelige Eplehjelpere på dagen — i Oslo og resten av landet. 

Få en-til-en-hjelp

Kopier tekst på Mac ved hjelp av tastatursnarveier

De samme tastatursnarveiene brukes også for å kopiere tekst på Mac.

For å kopiere tekst, dra musen over teksten du vil kopiere > deretter bruker du tastatursnarveien  (cmd) + C for å kopiere.

Kopiere på Mac

Gå deretter til området hvor du ønsker å lime inn teksten. Klikk på området med musen og hold inne ⌘ (cmd) + V. Og vips, der var teksten kopiert!

Mac er ikke bare «vips, og så er det gjort». Spør oss hvis det er noe du lurer på eller om du trenger hjelp fra en av våre Eplehjelpere! 🙂