Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Bør du kjøpe iPhone 6S?

Imorgen, fredag 09.10, kommer Apple Watch og den nye generasjonen iPhones til Norge. Apple skriver om iPhone 6S og 6S Plus at «Det eneste som ikke har endret seg er alt» –  uten at den nye generasjonen skiller seg veldig fra den gamle utseendemessig. Vi skal se litt på hva som er nytt, og besvare spørsmålet: Bør du kjøpe iPhone 6S?

Smartere interaksjon med telefonen

En av de store forbedringene er det Apple har døpt 3D-touch. iPhonen kan nå merke hvor hardt du trykker på skjermen, og dette åpner mange muligheter. Blant annet funksjonen Peek og Pop, som gjør det mulig å forhåndsvise alt innhold og velge handling uten å åpne noe som helst. Du kan blant annet forhåndsvise eposter eller nettsider. Med Hurtighandlinger kan du utføre handlinger rett fra Hjem-skjermen. For eksempel kan du ta bilder, eller sende meldinger. Du kan se på det som en sekunderknapp, eller som et høyreklikk. Trykker du hardt på for eksempel kameraikonet, får du opp en hemmelig meny med handlingsalternativer.

kjøpe iphone 6SLive Photos

3D-touch åpner også muligheten for det som kalles Live Photos. Live Photos er en ny funksjon som tilfører bildene dine lyd og bevegelse. Du tar bilder som vanlig, men nå kaprer automatisk kameraet halvannet sekund før og etter øyeblikket du faktisk tar bilder. Det betyr at du nå har en minifilm av et bilde. Du kan se hvordan dette fungerer i praksis her.

 

Bedre kamera9F99E3D2

Kameraet har fått et betydelig løft. Kameraet på baksiden har gått fra 8 til hele 12 megapiksler. For å gi en pekepinn på det, så var det en revolusjon da Sony Ericsson lanserte en telefon med 2 megapiksler i 2005. Da er det smått utrolig at 10 år senere, har vi kamera på smarttelefoner med hele 10 megapiksler mer!

 

Under ser du også en sammenlikning av alle Apples iPhone-kameraer. En ganske utrolig utvikling.

iphone 6s kamera

Frontkameraet, eller «selfiekameraet» har også fått et løft, og har hele 5 megapiksler.

Burde du kjøpe iPhone 6S? Ja! Hvis du…

Et spørsmål mange ønsker svar på. Vi er alt i alt veldig fornøyde med den nye telefonen. Det eneste som kanskje mangler er bedre skjerm. Der er utfordrere som Samsung og Sony noen skritt lenger framme. Da det er sagt, er det vanskelig å se stor forskjell på skjermene. Apples iPhone 6S har en flott, klar og fargerik skjerm på tross av at den ikke er 4K.

Svaret vi har kommet fram til, etter mye diskusjon på kontoret, er at du bør kjøpe den nye telefonen om du har en annen generasjon enn 6. Hvis du har iPhone 5s eller eldre, er det verdt å oppgradere. Dersom du har iPhone 6, er ikke forskjellen uhyre stor rent funksjonsmessig, sett bort fra at iPhonen vil være raskere med bedre kamera.

kjøpe iphone 6s

 

Du kan kjøpe din nye telefon her, hos din nærmeste Eplehuset.