Hvordan tvinge programmer til å avslutte

Du har utvilsomt støtt på et program som ikke svarer når du har brukt en datamaskin. Heldigvis er dette løselig og det finnes andre metoder enn å tvinge maskinen til å slå seg av, for deretter å slå den på igjen. Det finnes faktisk tre ulike måter.

Læringsmål

  • Tvinge programmer til å avslutte på Mac

Tvinge programmer til å avslutte

Det kan være utrolig frustrerende å jobbe i et program som plutselig ikke svarer. Dette kan dessverre skje i ny og ne,  og det er derfor utrolig viktig at du alltid lagrer dokumentene du jobber med. Når du nå skal tvinge programmer til å avslutte slettes alt som ikke er lagret. Husk derfor alltid å lagre det du jobber med! Tastatursnarveien for å lagre på Mac er ⌘ (CMD) + S. Denne kan være grei å ha i bakhodet.

Skulle det skje at hele Macen din henger seg opp, kan dette tipset være til hjelp.

Tvungen avslutning

1. Klikk på Apple-ikonet oppe i venstre hjørne på skjermen > klikk på Tvungen avslutning…

2. Et lite vindu vil åpnes. Her kan du se alle de åpne programmene på Macen. Klikk på programmet du vil avslutte slik at det er market i blått > klikk Avslutt. Programmet vil nå avsluttes og være klart til å åpnes igjen uten problemer.

Hvordan tvinge programmer til å avslutte

Avslutt programmer med tastatursnarvei

Ved å trykke på ⌘ (CMD) + Alt + Esc på tastaturet vil du komme direkte til vinduet for Tvungen avslutning. Avslutt programmet som ikke svarer på samme måte som forklart over.

Hvordan tvinge programmer til å avslutte

Avslutt programmer fra Docken

Du kan også høyreklikke på ikonet i Docken til det programmet som ikke svarer. Her vil du også få et alternativ som heter Tvungen avslutning og skal komme automatisk opp hvis programmet har sluttet å svare. Svarer ikke programmet, men Tvungen avslutning kommer likevel ikke opp, kan du holde inne Alt-knappen på tastaturet.

hvordan tvinge progammer til å avslutte på Mac

Det kan være mye å sette seg inn i på Mac. Har du spørsmål eller trenger hjelp, sett deg ned med en av våre hyggelige Eplehjelpere. Vi er her for at du skal kunne forstå og utnytte Apple-produktene dine. Lykke til 🙂

Les mer om våre hjelpetjenester

Prøv kursmedlemskap gratis i 30 dager!

Kom i gang her