Hvordan tvinge programmer til å avslutte

Du har utvilsomt støtt på et program som ikke svarer når du har brukt PC. Da har du nok også brukt…

Du har utvilsomt støtt på et program som ikke svarer når du har brukt PC. Da har du nok også brukt tastatursnarveien Ctrl+Alt+Delete for å åpne Oppgavebehandleren og tvinge programmet til å avslutte.. Denne knappekombinasjonen virker derimot ikke på Mac, mye fordi Mac ikke har noen Delete-knapp. Fortvil derimot ikke, for det finnes en løsning. Det finnes faktisk tre.

Alternativ 1: Åpne «Tvungen avslutning»-vinduet

Ved å trykke på eplemenyen øverst til venstre i menylinjen, kan man trykke på et valg som heter Tvungen avslutning. Det vil da komme opp et vindu med en liste over alle de åpne programmene. Det aktuelle programmet vil være skrevet i rødt. Velg dette programmet, og trykk Avslutt.
Programmet vil nå avsluttes, og vil være klart for å starte igjen. Uten problemer.

Tvungen avslutningTvungen avslutning Tvungen Avslutning

Alternativ 2: ⌘ (CMD) + Alt + Esc

Ved å trykke Cmd+Alt+Esc, vil du gå rett til Tvungen Avslutningvinduet. Dette sparer deg for å gå igjennom eplemenyen. Når du har vinduet oppe, er prosedyren den samme som den er i punktet over.

tvungen avslutning

Alternativ 3: Docken

Du kan også høyreklikke på det ikke svarende programmet i Docken. Nå vil du også få et valg som sier Tvungen avslutning. Dette vil avslutte programmet på samme måte som om du går gjennom menyen. Du kan også holde Alt inne over menyen, dersom valget Tvungen avslutning ikke kommer opp.

Skjermbilde 2014-03-24 kl. 16.58.19

Det er også viktig å huske på å lagre jevnlig når du jobber. Når du tvinger programmer til å avslutte, vil alle ulagrede endringer bli slettet. Prøv å dette selv, og få det godt inn i fingrene! Da er du klar når problemet oppstår.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.