Hvordan slette MacKeeper

Vi har fått mange henvendelser angående antivirusprogrammet MacKeeper. Flere er skeptiske og blir stresset av beskjeden om at Macen er infisert av virus. Her finner du en detaljert forklaring og gratis video som fikser biffen!

Lyst på hjelp til å rydde og rense Macen? Bestill Mac-rens i Oslo her.

Bestill Mac-rens

Lyst til å lære mer? Se vårt mest populære webinar her: Rydd og rens Macen din

Vi opplever at dette ofte er tomme trusler og at du kan bli lurt til å betale for noe du ikke trenger. Det finnes flere virusprogrammer for Mac og dersom du har installert MacKeeper, råder vi deg til å avinstallere. I denne artikkelen skal jeg ta med meg hvorfor, og hvordan du gjør det.

Vi har lenge irritert oss over programmet. Det har mange av våre medlemmer også. MacKeeper koster penger, og dukker ofte opp som reklame på diverse nettsteder. Denne reklamen er designet for å skremme med budskap om at maskinen allerede er infisert, som gjør at mange ender opp med å kjøpe og installere programmet.

Har du har installert MacKeeper, oppstår det et problem dersom du forsøker å slette programmet. Selv om programmet i utgangspunktet er slettet, vil du fortsatt få opp reklame i ettertid, med beskjed om å installere og betale. Derfor er det viktig å slette programmet på riktig måte, som vi nå skal gå igjennom. Med vår fremgangsmåte vil du også kunne slette andre programmer på din Mac.

1. Installér AppTrap

Det første du må gjøre for å kunne slette MacKeeper er å installere programmet AppTrap, som du kan laste ned her.
Denne filen vil legge seg inn i mappen «Nedlastninger» i finder, og ser slik ut:
i nedlastninger

Dobbeltklikk på denne, og du vil da få opp dette vinduet i systemvalg:
installer apptrap

Huk av for «installer for alle brukere på denne maskinen», og skriv inn administratorpassordet på maskinen. Programmet AppTrap er nå installert, men må aktiveres for å kunne slette MacKeeper. Dette gjør du ved å gå inn i Systemvalg, og trykke på «AppTrap» symbolet:

i systemvalg

Videre må du huke av for «start automatically on login», og klikke på «Start AppTrap»:

aktivere apptrap

2. Avslutt MacKeeper

Når AppTrap er aktivert, må du være sikker på at MacKeeper er avsluttet før du sletter det fra maskinen. Gjør dette ved å se om MacKeeper er på i Docken, og avslutt det dersom det er aktivt.

avslutt program

3. Slett MacKeeper

Nå er du klar til å slette MacKeeper. For å fjerne programmet helt må du nå gå inn i Programmer i Finder, og navigere deg frem til MacKeeper.

finn programmet

Høyreklikk på programmet, og dra det til Papirkurven. Du vil nå få opp to vinduer. Det første er fra MacKeeper. Her skal du velge «Jeg trenger ikke denne programvaren» og «Avinstaller MacKeeper».

avinstaller mac keeper copy

Videre får du opp et AppTrap vindu; her skal du huke av for «Move Files».

move files copy

4. Tøm Papirkurven

Før du sletter programmet helt ved å tømme papirkurven, må maskinen restartes. Det kan gjøres ved å trykke på Apple-logoen øverst til venstre, og velge Omstart. Når maskinen starter på nytt igjen må du gå inn i Papirkurven, og velge Tøm Papirkurv.

Nå er MacKeeper 100% slettet, og du vil ikke få flere varsler om å installere programmet. Dersom du ønsker å slette andre programmer helt fra din maskin, gjøres dette enkelt ved å følge denne enkle fremgangsmåten.

BONUSTIPS!

Vi har satt opp en guide for å unngå virus på Mac, som blant annet inneholder anbefaling til antivirusprogram. Last den ned ved å klikke her.

Lyst på hjelp til å rydde og rense Macen? Bestill Mac-rens i Oslo her.

Bestill Mac-rens

Lyst til å lære mer? Se vårt mest populære webinar her: Rydd og rens Macen din

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.