Hvordan slette MacKeeper

Vi har fått mange henvendelser angående antivirusprogrammet MacKeeper. Flere er skeptiske og blir stresset av beskjeden om at Macen er infisert av virus. Vi opplever at dette ofte er tomme trusler og at du kan bli lurt til å betale for noe du ikke trenger. Det finnes flere virusprogrammer for Mac og dersom du har installert MacKeeper, råder vi deg til å avinstallere. Her finner du en detaljert forklaring og gratis video som fikser biffen!

Læringsmål

  • Slette MacKeeper fra maskinen.

Slik sletter du MacKeeper fra maskinen – Se video!

MacKeeper koster penger, og dukker ofte opp som reklame på diverse nettsteder. Denne reklamen er designet for å skremme med budskap om at maskinen allerede er infisert, som gjør at mange ender opp med å kjøpe og installere programmet. Når du har installert MacKeeper, oppstår det et problem dersom du forsøker å slette programmet. Selv om programmet i utgangspunktet er slettet, vil du fortsatt få opp reklame i ettertid, med beskjed om å installere og betale. Derfor er det viktig å slette programmet på riktig måte, som vi nå skal gå igjennom. Se video og step-by-step guide nedenfor!

Installer AppTrap

1. Det første du må gjøre for å kunne slette MacKeeper er å installere programmet AppTrap, som du kan laste ned her. Filen vil legge seg i mappen «Nedlastninger» i Finder, og vil se slik ut:
mackeeper

2. Dobbeltklikk på AppTrap og huk av for «Installer for alle brukerne på denne maskinen» og skriv inn administratorpassordet på maskinen. Programmet AppTrap er nå installert.

3. Aktiver programmet ved å gå til i Systemvalg, og trykke på «AppTrap» symbolet

mackeeper

4. Huk av for «start automatically on login» , og klikk på «Start AppTrap»

mackeeper

5. Avslutt MacKeeper i Docken ved å høyreklikke på programmet.

6. Nå er du klar til å slette MacKeeper. For å fjerne programmet helt må du nå gå inn i Programmer i Finder, og navigere deg frem til MacKeeper.

mackeeper

7. Høyreklikk på programmet, og dra det til Papirkurven. Huk av for  «Jeg trenger ikke denne programvaren» og «Avinstaller MacKeeper».

mackeeper

8. Videre får du opp et AppTrap vindu. Her skal du huke av for «Move Files«.

mackeeper

9. Restart maskinen ved å trykke på Apple-logoen øverst til venstre, og velge Omstart. Når maskinen starter på nytt igjen må du gå inn i Papirkurv, og velge Tøm Papirkurv. Nå er MacKeeper 100% slettet, og du vil ikke få flere varsler om å installere programmet. Dersom du ønsker å slette andre programmer helt fra din maskin, gjøres dette enkelt ved å følge denne enkle fremgangsmåten.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.