Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Slik sikkerhetskopierer du Macen

Sikkerhetskopiere Mac med Time Machine 

Den enkleste måten å sikkerhetskopiere en Mac er via operativsystemets innebygde sikkerhetskopifunksjon, Time Machine. Programmet utfører en automatisk sikkerhetskopi av deler eller hele maskinen. For å ta i bruk Time Machine trenger du en ekstern harddisk eller Time Capsule.

Slik kommer du i gang med Time Machine

Når du kobler en ekstern harddisk direkte til maskinen, blir man forespurt om man vil bruker harddisken til å sikkerhetskopiere med Time Machine. I vinduet som åpnes klikker du på Bruk som sikkerhetskopidisk. Du kan også slå på sikkerhetskopiering med Time Machine manuelt:

1. Gå til Systemvalg

2. Klikk på Time Machine

sikkerhetskopiere mac

3. Trykk på Velg sikkerhetskopidisk

sikkerhetskopiere mac

4. Velg den harddisken du vil sikkerhetskopiere til fra listen.

5. Klikk på Bruk disk

Når Time Machine er startet lagres det hver time, daglige og månedlige sikkerhetskopier. De eldste sikkerhetskopiene slettes når sikkerhetskopidisken er full. Den første sikkerhetskopien kan ta noe tid, avhengig av hvor mye som skal sikkerhetskopieres.

Bruk iCloud for å sikkerhetskopiere filer og bilder

Med iCloud kan du lagre bilder, dokumenter, og andre filer i nettskyen. Dette er en enkel og effektiv måte å lagre og dele innhold på tvers av enhetene dine. iCloud kommer med 5GB gratis lagringsplass. Se denne videoen om hvordan du enkelt oppgradere lagringskapasiteten i iCloud.

NB! Husk at dette ikke er en fullstendig backup som via Time Machine.

For å aktivere iCloud-sikkerhetskopi følger du noen enkle steg:

1. Gå til Systemvalg

2. Klikk på iCloud

sikkerhetskopiere mac

3. Logg på med din Apple-ID

sikkerhetskopiere mac

4. Når iCloud åpnes, velger du hvilket innhold som skal sendes til skyen.

sikkerhetskopiere mac

Vi anbefaler at du bruker både Time Machine og synkroniserer filer og bilder til skyen. Da får du en dobbel backup med det viktigste i skyen og en full kopi av Macen via Time Machine.

Trenger du hjelp med oppdateringen? Vi hjelper deg fra A-Å over fjernhjelp!

Les mer og bestill din tid her