Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hvordan sende meldinger og ringe med Mac

Med OS X Yosemite kom et tillegg som heter Continuity. Dette knytter simpelthen Macen din og iPhonen din sammen. Dette innebærer flere fiffige funksjoner, men de mest iøyenfallende er nok at du nå kan sende tekstmeldinger og ringe med Mac. Disse to tingene skal vi se nærmere på i denne artikkelen. 

Ringe med Mac

Det hele styres fra en svært oppgradert Spotlight. Ved å trykke CMD + mellomromstasten, åpner du Spotlight. Når du søker opp kontakten du ønsker å ringe, får du opp en side fra Kontakter.

hvordan ringe med mac

Ved å holde pekeren over feltet med telefonnummer, vil du få opp en snakkeboble og et telefonrør, akkurat slik som på en iPhone-kontakt. Du ringer ved å klikke på telefonrøret.

hvordan ringe med machvordan ringe med macen

Det er viktig å huske på at Macen og iPhonen må være tilknyttet samme WiFi-nettverk.

 

Sende melding

Du tenker kanskje at dette har eksistert på Macen lenge, og du har dels rett. Tidligere har du bare kunnet sende iMessage, nå kan du sende SMSer til mottakere som ikke har iPhone.

På samme måte som når du ringer, må du nå søke opp kontakten du vil prate med i Spotlight. Denne gangen klikker du bare på snakkeboblen, fremfor telefonrøret. Du vil nå kunne sende meldinger, akkurat som du gjør på telefonen.

sende melding med mac

 

Dersom du ønsker en grundigere innføring i alt det morsomme du kan gjøre med Spotlight, har vi et kurs for det. Det finner du her.