Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hvordan redusere bruk av mobildata på iPhone

Det er mange som ofte får seg en uhyggelig overraskelse når telefonregningen kommer. Det er ikke uvanlig å overskride mobildatapakken i abonnementet. Denne i denne artikkelen tar jeg for meg 3 tips som reduserer bruken av mobildata på iPhone.

Skru av WiFi-hjelper

Nytt i iOS 9 er at du kan assistere WiFi med mobildata. Er du altså koblet til et dårlig nett, kan du supplere med mobildataen din. Dersom du ikke er umiddelbart avhengig av et raskt nett, anbefaler jeg å skru dette av. Det koster dyrebare megabytes (MB).
For å finne WiFi-hjelper går du til Instillinger → Mobildata og blar deg helt nederst på siden.

mobildata

 

Skru av bakgrunnsoppdatering

Bakgrunnsoppdatering gjør at innholdet i apper oppdateres i bakgrunnen. Dette er veldig praktisk og sparer tid, men svir på forbruket av både batteri og mobildata. Skru det av for å få en litt hyggeligere regning av din operatør. Bakgrunnsoppdatering finner du under Instillinger → Generelt → Bakgrunnsoppdatering.

bakgrunnsoppdatering

 

Skru av mobildata for iCloud Drive

Under Instillinger iCloud → iCloud Drive finnes et valg som heter Bruk mobildata. Det dette valget gjør er å bruke mobilnett til å overføre data til iCloud når du ikke er tilkoblet WiFi. Dette tar en hel del mobildata på iPhone, og du klarer deg uten.

icloud drive