Hvordan oppdatere Mac på 1-2-3

Læringsmål

  • Oppdatere operativsystem og programmer til siste versjon på Mac
  • Sette Macen opp til å søke etter oppdateringer automatisk
  • Sjekke etter oppdateringer manuelt

Å oppdatere Mac for å gjøre den sikrere

Apple slipper stadig nye oppdateringer av både operativsystem og programmer til Mac. Det er flere fordeler med å holde Macen din oppdatert. Blant annet kan operativsystemet inneholde viktige sikkerhetsoppdateringer som kan gjøre databruken tryggere.

Før du oppdaterer operativsystemet på Macen, er det lurt å ta backup av dine verdifulle minner. Lær her hvordan du enkelt kan flytte bilder over til ekstern harddisk.

Oppdater operativsystemet og programmene til siste versjon på Mac

Gå til Programmer > App Store > Oppdateringer. Klikk på Oppdater-knappen for å laste ned siste versjon av operativsystemet.

Oppdatere Mac

Mindre oppdateringer av operativsystemet går relativt kjapt. For oppdatering av helt nytt operativsystem — som Apple slipper som regel én gang i året — vil det ta noe lenger tid. Når nedlastningen er ferdig, vil et oppdateringsvindu åpnes automatisk. Klikk Fortsett og følg brukeranvisningene på skjermen. Det er vanlig at Macen restarter mens den oppdaterer.

Samme metode bruker du når du skal laste ned siste versjon av programmene på Macen din. Denne gangen vil den ikke ha behov for å slå seg av under oppdateringen.

Kom innom i Oslo og få en gratis oppdaterings-sjekk (verdi 590,-). Sitt ned med en av våre Eplehjelpere og sjekk om Macen din er klar for Apples nye oppdatering.

Bestill en gratis oppdaterings-sjekk

Sett opp Macen til å søke etter oppdateringer automatisk

For å få varslinger om nye oppdateringer automatisk, gå til Apple-menyen > Systemvalg, deretter klikk på App Store. Huk av boksen for «Søk automatisk etter oppdateringer». Du vil fremover få varslinger på Macen når Apple slipper nye oppdateringer.

Oppdatere Mac

Macen kan gjøre en hel rekke nedlastninger og installasjoner automatisk i bakgrunnen, som å laste ned nye oppdateringer og installere operativsystem, programmer, systemdatafiler og sikkerhetsoppdateringer.

Huk av for de oppdateringene du vil at Macen skal gjøre automatisk.

Sjekk etter oppdateringer manuelt

Vil du derimot sjekke etter nye oppdateringer manuelt, huker du ikke av noen av boksene — eller kun noen få av dem.

For å sjekke etter oppdateringer manuelt, gå til Apple-menyen > App Store, deretter klikk på Oppdateringer.

Er Macen oppdatert vil det stå «Ingen oppdateringer tilgjengelig». Har derimot Apple sluppet nye oppdateringer, vil du på denne siden finne siste versjon av operativsystemet samt programmer (som vist på første bilde).

Og sånn oppdaterer du operativsystemet og programmene på Macen din. Vi vet at det kan være vanskelig og mye å huske på. Spør oss hvis du lurer på noe eller vil ha hjelp til å oppdatere. Lykke til! 🙂