Hvordan gruppere kontakter

En ulempe med iOS 7 på iPhone og iPad, er at du ikke kan gruppere kontaktene dine. De kommer med standardgrupper, men man kan ikke lage nye grupper. Dette kan du derimot gjøre gjennom…

En ulempe med iOS 7 på iPhone og iPad, er at du ikke kan gruppere kontaktene dine. De kommer med standardgrupper, men man kan ikke lage nye grupper. Dette kan du derimot gjøre gjennom www.iCloud.com, som du kan lese mer om her. Dette var noe jeg slet med å finne ut, så jeg tenkte å dele min kunnskap.

Begynn med å gå til www.icloud.com, og logg inn med din Apple-ID. Har du glemt denne, kan du lese om hvordan du får den tilbake her. Når du har logget inn, vil du bli møtt av denne siden.

Skjermbilde 2014-01-27 kl. 20.08.24

Klikk på Kontaker. Her vil du se alle dine kontakter, og en meny på venstre side. Hvis du klikker på knappen markert på bildet under, vil du få to valg. Ny Kontakt eller Ny Gruppe. Vi skal nå velge Ny Gruppe. 

Kontaktgrupper

Nå kan du kalle den nye kontaktgruppen hva du vil. Jeg kalte min Familie, og la inn min nærmeste familie. Nå mangler det bare å dra de ønskede kontaktene inn i gruppen du har laget, og så er du ferdig! Denne endringen oppdateres på iPhonen nærmest umiddelbart, og det skal se ut som på bildet under.

KontaktgrupperiPhone

Nå kan du for eksempel sende gruppemeldinger til familien, uten å måtte velge ut fra kontaktlisten.

Dersom du syntes iCloud er forvirrende og vanskelig, kan vi anbefale vårt iCloud-kurs. Det gir en innføring i konseptet Skytjenester, og lærer deg å mestre iCloud på best mulig måte. Kurset finner du her.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.