Hvordan forlenge batteritiden på din iPhone

Det en kan komme til å savne med mobiler fra det tidlige 2000-tallet er kanskje ikke design eller funskjonalitet, men heller batteritid…

Det en kan komme til å savne med mobiler fra det tidlige 2000-tallet er kanskje ikke design eller funskjonalitet, men heller batteritid. Nå må du nøye deg med å tillegge deg laderutiner, og ta med lader på jobb eller skole. Batteritiden på din iPhone kommer ikke til å bli bedre med årene, men du kan gjøre ditt for å holde den ved like. Her kommer 9 raske batteritidsknep.

1. Skru av varslinger

Telefonen sender ut pushvarsler i hytt og gevær. Disse sendes av tredjeparter, som MatPrat, Instagram eller VG. De spiser av batteritiden din, og kan skrus av.

Varsling2.0

2. Lysstyrke

I Kontrollsenteret kan du justere lysstyrken. Høy lysstyrke tar mye batteri, og forskjellen mellom høy og lav er ikke nevneverdig stor.

Brightness

3. Skru av Tidssone

Enheten stiller selv inn tidssoner. Dette kan være praktisk, men du er stort sett i ett land om dagen. Det tar veldig mye av batteriet, og burde slås av når du ikke er på reise. Du finner dette under Instillinger → Generelt → Dato og Tid.

Tidssone

4. Autolås

Skjermen går i dvale etter en gitt tid. Dette er en av iPhonens måter å spare strøm på og du kan selv justere hvor lang tid det skal ta før skjermen går i dvale. Jo kortere intervall, jo mindre batteribruk.

spar strøm iphone

5. Skru av stedstjenester

Stedstjenester er en strømtapper man sjeldent husker på. Mange av dine apper bruker stedstjenester til kart eller lokalisering. Ved å skru av stedstjenester på apper du ikke trenger det på, kan du spare mye strøm. Er det skikkelig krise og du har bikket 10%, kan du skru stedstjenester helt av.

Stedstjenester finnes under Personvern under Generelt.

6. Siri

En annen funksjon man sjeldent tenker over, er Siri. Hun er en hendig og tidvis morsom dame, men hun er kravstor på strømmen. Du kan skru av funksjonen Løft for å snakke som gjør at Siri aktiveres når du løfter telefonen til øret, og kjøpe deg et par batteriminutter. Du kan også få damen til å holde kjeften sin, ved å skru henne av.

Du finner dette valget under Generelt i Instillinger

7. Skru av WiFi, Mobilnett og Bluetooth

WiFi er en drømmefunksjon, og det er lite som er bedre enn gratis internett. Likevel koster det telefonen dyrebare batteriminutter å lete etter åpne nettverk overalt. Skrur av WiFi, søker ikke iPhonen etter nett, og batteriet ditt vil vare bittelitt lenger.
Det samme gjelder Bluetooth og Mobilnett. Når disse ikke brukes, kan de slås av.

Her kan man også skru av WiFi og Bluetooth.

8. Last ned oppdateringer

Apple jobber konstant for mer fornøyde kunder, og kjenner til misnøyen rundt batteritiden. Derfor er det lurt å laste ned systemoppdateringer når disse kommer. Apple implemenerer ofte inn funksjoner som gjør batteritiden bedre. Men husk at nedlastninger i det heletatt er veldig strømkrevende.

Update2.0

9. Bruk Flymodus om det er krise

Hvis det er skikkelig krise, og du er godt forbi rødt batteri, kan du skru på Flymodus og sette ned lysstyrken. Da sender eller mottar ikke iPhonen noenting, og du minimerer batteribruken.

Her kan man også skru av WiFi og Bluetooth.

10. Skru av bevegelige bakgrunnsbilder

Med iOS 7 kom det mange beveglige bakgrunnsbilder. De gjør at bakgrunnen beveges med hvordan du holder telefonen. Enda det er stilig, tar det mye strøm. Du kan slå av de bevegelige bakgrunnene i Instillinger → Tilgjengelighet → Reduser bevegelse

Bevegelse

Benytter du deg av disse tipsene, sparer du nok strøm til å kunne høre på musikk på trikken hjem!

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.