Hvordan forlenge batteritiden på din iPhone

Noe du sikker savner fra mobiltelefonene fra det tidligere 2000-tallet er nok ikke design eller funksjonalitet, men heller batteritid. Dessverre tappes batteriet utrolig fort, men det finnes heldigvis noen triks for å få mest mulig ut av batteritiden på iPhonen din.

Læringsmål

  • 10 enkle tips for å få mest mulig ut av batteritiden på iPhonen din

Batteritid på iPhone

Dagens smarttelefoner med store LCD-skjermer, og nok av ting å forbruke (eller sløse) tiden med, tappes fort for strøm og må derfor lades ofte. Batteritiden på iPhonen din kommer dessverre ikke til å bli bedre med årene, men det finnes heldigvis noen triks for å holde den ved like.

Slå av varslinger

Telefonen din sender antakeligvis ut såkalte pushvarsler flere ganger i løpet av en dag. Disse sendes av tredjeparter, som Messenger, Instagram eller Aftenposten. Disse varslingene spiser av batteritiden din, men kan enkelt slås av.

For å slå av varslinger på iPhonen din, går du til Innstillinger > Varslinger > åpne deretter en app som du ønsker å endre varslingsinnstillingene på.

battertid på iphonebattertid på iphonebattertid på iphone

 

Lysstyrken på skjermen

I kontrollsenteret kan du enkelt justere lysstyrken. Høy lysstyrke tar mye batteri. Når du ikke har behov for høy lysstyrke på skjermen — som for eksempel i mørke lysforhold — er det lurt å nedjustere styrken. Da varer batteritiden lenger.

For å komme til Kontrollsenteret sveiper du en finger oppover fra nederste kant på skjermen.

batteritiden på iphone

Tidssone

Enheten din stiller automatisk inn klokkeslett etter hvilken tidssone du er i. Dette kan være praktisk om du er mye på reisefot, men stort sett befinner du deg i ett land om dagen og da trenger ikke iPhonen din stille dette inn automatisk.

For å slå av automatiske innstillinger for tidssone, går du til Innstillinger > Generelt > Dato og tid > slå av Still inn automatisk.

battertid på iphonebatteritiden på iphonebattertid på iphone

Bruker du iPhonen mye og vil lære hvordan du kan utnytte kameraet enda mer? Med Bilderblokka lærer du alt du trenger å vite for å ta bedre bilder med iPhonen din. I tillegg lærer du hvordan du enkelt kan organisere bildene dine, slik at du finner frem til dem senere og får glede av dem. 

Les mer om Bildeblokka her

Autolås

Skjermen går i dvale etter en gitt tid. Dette er en av iPhonens måter å spare strøm på og du kan selv justere hvor lang tid det skal ta før skjermen går i dvale. Jo kortere tid det tar før den går i dvale, til mer batteri sparer du. Dette skyldes at skjermen på iPhonen er noe av det som sluker mest av batteritiden din. Derfor er det lurt å nedjustere både tiden før den går i dvale i tillegg til lysstyrken på skjermen, som tidligere beskrevet.

batteritid på iphonebatteritid på iphonebatteritid på iphone

Stedstjenester

Stedstjenester på iPhonen din tapper mye strøm, men er trolig noe man ikke kommer på å slå av. Flere av appene dine bruker stedstjenester, som for eksempel kart, app før kjøp av bussbillett og Facebook. Disse appene vil du nok gjerne skal beholde stedstjenester på, men det finnes flere apper hvor dette ikke er nødvendig.

Du kan enkelt slå av stedstjenester på valgfrie apper ved å gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester. Her kan du velge å slå helt av stjedstjenester for alle apper — hvis iPhonen din har veldig lite batteri — eller kun slå av for noen utvalgte.

batteritid på iphonebatteritid på iphonebatteritid på iphone

Siri

En annen funksjon man sjeldent tenker over er Siri. Hun er en hendig og tidvis morsom dame, men hun er kravstor på strømmen. Du kan slå av funksjonen Lytt etter «Hei Siri», med flere.

 

battertid på iphonebatteritid på iphone

WiFi, Mobilnett og Bluetooth

WiFi er en utrolig flott funksjon som gjør at du kan koble deg til ulike WiFi-nettwerk nesten overalt uten at du trenger å bruke av abonnementet ditt. Likevel koster det iPhonen din dyrebar batteritid bare å lete etter nettverk når du er på farten. Slår du av WiFi vil ikke lenger iPhonen lete etter ulike nettverk, og batteriet ditt vil vare litt lenger.

Dette gjelder også for Bluetooth og Mobilnett. Brukes ikke disse, kan de fint slås av.

batteritid på iphone

Last ned oppdateringer

Apple jobber hele tiden for at kunder skal ha en god brukeropplevelse. Dessverre kjenner flere av oss Apple-brukere misnøye rundt batteritiden. Derfor er det lurt å laste ned nye systemoppdateringer når de bli sluppet. Apple legger inn funksjoner i de nye oppdateringene som gjør batteritiden bedre. Husk derimot at nedlastninger i seg selv er veldig strømkrevende.

batteritid på iphonebatteritid på iphone

Bruk Flymodus om batteriet er i ferd med å gå tomt

Er du i en liten krisesituasj0n hvor batteriet i ferd med å gå tomt, men du ikke har lader eller nødlader (såkalt powerbank) og trenger å bruke det som er igjen av strøm senere, kan du slå på Flymodus og samtidig nedjustere lysstyrken. Da sender eller mottar ikke iPhonen noen signaler og du vil merke at batteritiden varer mye lenger.

Flymodus kan du slå av og på i Kontrollsenteret.

batteritid på iphone

Bevegelige bakgrunnsbilder

På iPhonen din kan du ha bevegelige bakgrunnsbilder. Denne funksjoner gjør at bakgrunnen beveger seg etter hvilken vinkel du holder telefonen din i. Det ser kanskje fint ut, men sluker strøm.

Du kan slå av de bevegelige bakgrunnene i Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Reduser bevegelse.

batteritid på iphonebatteritid på iphonebatteritid på iphonebatteritid på iphone

Disse enkle tipsene kan gjøre deg til en fornøyd iPhone-bruker og spare deg for flere oppladninger i løpet av dagen. Vi håper at de gjør en liten forskjell i hverdagen din! Lykke til 🙂

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.