Så raskt og enkelt endrer du språk på Mac

Macen viser språket til det landet du velger når du først setter opp Macen. Velger du England vil språket være engelsk, og velger du Spania vil språket være spansk. Har du derimot lyst til å endre språket på maskinen din så kan man endre det raskt og enkelt!

Læringsmål

  • Forstå hvordan man enkelt kan endre språk på Mac.
  • Forstå hvordan man endrer språk på tastaturet.

Slik endrer du språk på Mac

1. Åpne Systemvalg
2. Velg Språk og region
språk på Mac

3. På venstre side i dette vinduet er det en rute med forskjellige språk. Det språket som står øverst på listen er det språket maskinen viser.
språk på Mac

4. For å endre dette må du legge til et nytt språk. Dette gjøre du ved å trykke på +-tegnet og deretter velge ditt ønskede språk. Dra dette språket øverst på listen, og start maskinen på nytt.
språk på Mac

språk på Mac

Så enkelt kan du altså endre språket på maskinen din 😊

Slik endrer du tastaturspråk på Mac

Dersom du for eksempel har engelsk tastatur men ønsker å skrive norsk, eller vica versa, er dette også enkelt å ordne opp i. Du endrer tastaturspråket på følgende måte:

1. Gå til Systemvalg
2. Klikk på Tastatur
språk på Mac

3. Velg Inndatametoder
språk på Mac

4. Legg til det nye språket på samme måte som over. Klikk på +-tegnet nederst til venstre, og bla deg fram til ditt foretrukne tastaturspråk.
språk på Mac

Nå vet du hvordan du både kan endre språket på Macen din og på tastaturet ditt! Ønsker du å lære mer om maskinen, iPhonen eller iPaden din? Bli kursmedlem i dag og lær deg alt du bør vite om Apple-produktene dine 😊

Bli medlem gratis i en måned

Prøv kursmedlemskap gratis i 30 dager!

Kom i gang her

Del tipset her: