Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hvor sikkert er passordet ditt?

Sikkerhet på nett og trygge passord er blitt viktigere enn noen gang. Følg disse fem rådene for å unngå datainnbrudd og finn ut hvor sikkert ditt passord er!

1. Lengde slår kompleksitet

passordlenge

Snutten over, lånt av Intel,  illustrerer hvor lang tid det vil ta å knekke et passord. Teksten leser «Complexity < Length», altså at Lengde på passordet er viktigere enn hvor avansert det er.

2. Lett for deg, vanskelig for andre

Du må finne balansen på hva som er lett for deg å huske, men vanskelig for de rundt deg. Det kan være fristende å velge fødselsdatoer eller navn på ektefeller eller barn, men dette kan ofte uvedkommende gjette seg frem til.

3. Bruk spesialtegn

Spesialtegn utgjør stor forskjell. Dette innebærer utropstegn, komma, og lignende. Selv om lengde er viktigere enn kompleksiteten, er det vanskeligere å knekke et passord med spesialtegn.

4. Bytt passord med jevne mellomrom

Selv om det kan gjøre det vanskeligere å huske passordene, anbefaler vi alle å bytte passord på kritiske kontoer med jevne mellomrom, helst hver 3. eller 6. måned.

5. 1Password

1Password er en app som kan lage og huske passord, kortinformasjon, m.m.. Videre synkroniseres all informasjonen på alle dine enheter hvor appen er satt opp. Les mer om 1Password her.