Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hva kan vi forvente av ny iPhone?

I forkant av morgendagens Apple-event (09.09.15), har jeg samlet tankene om hvilke oppdateringer vi kommer til å se på de nye iPhonene. Mange, meg inkludert, gleder seg til dette. I år, som alle andre år, er det god grunn til det.

Apple har i løpet av årene fått en rimelig forutsigbar syklus på sine lanseringer. Vi kan dermed regne med at det kommer til å bli sluppet nye iPhoner. I år som i fjor kan vi vente oss to størrelser; vanlig, og en «Pluss».

Små men viktige endringer i utseende

Hva angår utseende bekrefter alle lekkede fabrikkbilder at de to nye iPhonene kommer til å se ut som sin forgjenger. Vi kan allikevel forvente oss to endringer på eksteriøret: Ny farge, og nytt materiale.

rosa iphone

 

Mange spekulerer i at det vil introduseres en iPhone i rosegull, mørkere enn den champagne-fargede iPhonen vi har sett tidligere. Det er også blitt bekreftet at huset, altså selve karosseriet, er forsterket med en ny type aluminium. Dette er et svar på «bendgate» – at telefonene bøyer seg. Du kan se et eksempel på dette ca 1:20 ut i denne videoen. iPhonen er 0,2 mm tykkere enn sin forgjenger, men 2 gram lettere.

iphone 6s bøyer

Raskere maskineri og bedre kamera

Det mange er mest spente på, er hva som skjer med innsiden av telefonen og der skjer det flere spennende endringer! Apples egne A9 prosessor introduseres – som kommer til å gjøre telefonen raskere. I tillegg til det økes RAMen – korttidsminnet – fra 1 til 2 GB. Det vil skje store endringer med begge kameraene. Kameraet på baksiden går fra 8 til 12 megapixler, og frontkameraet går fra 1,2 til utrolige 5 megapixler.
For å sammenligne, husker du kanskje denne godbiten av en telefon fra Sony Ericsson? Da den kom i 2005 ble det sett på som en revolusjon, med kamera på 2 megapiksler. Da er det smått utrolig at 10 år senere, har vi kamera på smarttelefoner med hele 10 megapiksler mer!

9F99E3D2

iPhone 6s kamera

 

Trykksensitiv skjerm

I tillegg til dette spekulerer mange i at Force Touch vil introduseres. Force Touch er i enkelhet en funksjonalitet som kjenner forskjell på hvor hardt du trykker på skjermen. Dette vil åpne en hel rekke muligheter på iPhonen. Dette er enda ikke bekreftet i bilder, men det er bekreftet endringer i displayet. Hvorvidt det dreier seg om Force Touch er vanskelig å si.

Force Touch finnes imidlertidig både på Apple Watch og de nye MacBookene, så det er fare for at vi kommer til å se det på den nye iPhone også.

force touch

Mindre batteri

Et bilde er blitt lekket av et batteri tiltenkt den nye generasjon iPhones. Det interessante med dette batteriet er at det faktisk er mindre enn de tidligere batteriene. Dette medfører i utgangspunktet også redusert batterikapasitet. Jeg tror at den nye A9-chipen og forbruksforbedringene som introduseres i iOS 9 reduserer forbruket nok til at Apple kan redusere batteristørrelsen. Altså at batteritiden minst er uendret, og forhåpentligvis bedre.

iphone 6s batteri

 

Det går alltid gjetord om de nye iPhonene like før oppdatering. Ikke alle er like mye hold i, og mange funksjoner holdes hemmelige. Det vi derimot er sikre på er at Apple har bestilt opp rekordmange 85-90 millioner iPhoner. De venter altså en rekordhøy etterspørsel, og det er sunt å anta at dette er på bakgrunn av store endringer på telefonen. Uansett er vi spente!

 

Du kan se hele presentasjonen på www.apple.com fra klokken 19.00 i morgen, onsdag 9. september, direkte på www.apple.com eller gjennom din Apple TV.