Hva gjør du hvis du har en våt iPhone? – Eplehjelp

Det har skjedd oss alle, enten om vi mister iPhonen i toalettet eller om vi velter et glass vann over den. En våt iPhone kan være vanskelig å unngå, så du bør være rustet. Her er et par pekepinner.

Læringsmål

  • Hvordan behandle en iPhone som har vært utsatt for fukt.

Før uhellet skjer

Det er en god idé å sikkerhetskopiere iPhonen din fra tid til annen. Dette kan være gull verdt dersom telefonen din faller i toalettet eller om du søler noe på den. Ved hjelp av iCloud kan man sette opp en automatisk sikkerhetskopiering slik at ingenting går tapt når uhellet skjer. Her kan du lese om hvordan du sikkerhetskopierer din iPhone.

Ikke skru på en våt iPhone

Når uhellet først har skjedd er det veldig viktig at du motstår fristelsen til å slå iPhonen på, dersom den har slått seg av. Dersom du gjør dette, er det ofte spikeren i kista. Vann og elektrisitet er ikke venner, og det er viktig å gjøre vårt beste for å holde dem noenlunde distansert. Dette betyr i korthet at du må vente en stund for å se om telefonen faktisk ble ødelagt.

Tørk

Tørk av alt overflatevann med et håndkle eller liknende. Jeg har hørt mange historier om folk som vellykket har gjenopplivet en våt iPhone med stekeovn eller hårføner, men dette er heller ikke å anbefale. Du risikerer å vorde vel så mye skade som godt. Varme og elektronikk har et noe liknende forhold som vann og elektronikk.

Legg enheten i ris

Dette høres kanskje underlig ut, men det er det aller beste rådet når det kommer til våt iPhone. Ris trekker til seg fuktighet, som gjør at de også får ut mye av fukten fra telefonen. Fyll en pose med ris, og legg telefonen nedi. Der skal den ligge i minst 24 timer, før du kan prøve å skru den på. Igjen er det veldig viktig å unngå å skru den på.

våt iphone

Dersom du fikk liv i telefonen, kan det nok hende at du har en litt svekket versjon. Den vil med høy sannsynlighet virke, men om den går som en klokke blir å finne ut.

Prøv kursmedlemskap gratis i 30 dager!

Kom i gang her