Hva gjør du om mobilen er våt?

Det er skjeldent vi i epletips har hardware-artikler. Vi pleier å holde oss til funksjoner og innhold, men siden det er påske og man skal ta bilder i skiløypene

Det er sjeldent vi i Eplehjelp har hardware-artikler. Vi pleier å holde oss til funksjoner og innhold, men siden det er påske og man skal ta bilder i skiløypene føler vi denne artikkelen er nødvendig. For hva gjør du hvis du har en våt iPhone?

Det har skjedd oss alle, enten om vi mister iPhonen i toalettet eller om vi velter et glass vann over den. Våt iPhone kan være vanskelig å unngå, så du bør være rustet. Her er et par pekepinner.

Ikke skru den på

Hvis telefonen har skrudd seg av etter uhellet, er det veldig viktig at du motstår fristelsen til å skru den på. Dersom du gjør dette, er det ofte spikeren i kista. Vann og elektrisitet er ikke venner, og det er viktig å gjøre vårt beste for å holde dem noenlunde distansert. Dette betyr i korthet at du må vente en stund for å se om telefonen faktisk ble ødelagt.

Tørk

Tørk av alt overflatevann med et håndkle eller liknende. Jeg har hørt mange historier om folk som vellykket har gjenopplivet en våt iPhone med stekeovn eller hårføner, men dette er heller ikke å anbefale. Du risikerer å vorde vel så mye skade som godt. Varme og elektronikk har et noe liknende forhold som vann og elektronikk.

Dersom du allikevel insisterer så kan du kjøre på, men vær forsiktig med varmen.

Legg enheten i ris

Dette høres kanskje underlig ut, men det er det aller beste rådet når det kommer til våt iPhone. Ris trekker til seg fuktighet, som gjør at de også får ut mye av fukten fra telefonen. Fyll en pose med ris, og legg telefonen nedi. Der skal den ligge i minst 24 timer, før du kan prøve å skru den på. Igjen er det veldig viktig å unngå å skru den på.

våt iphone

Det er viktig å huske på ordtaket «Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere». Det gjelder absolutt ikke med en våt iPhone. Dersom du fikk liv i telefonen, kan det nok hende at du har en litt svekket versjon. Den vil med høy sannsynlighet virke, men om den går som en klokke blir å finne ut.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.