Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hva gjør du hvis du har en våt iPhone? – Eplehjelp

Læringsmål

  • Hvordan behandle en iPhone som har vært utsatt for fukt.

Før uhellet skjer

Det er en god idé å sikkerhetskopiere iPhonen din fra tid til annen. Dette kan være gull verdt dersom telefonen din faller i toalettet eller om du søler noe på den. Ved hjelp av iCloud kan man sette opp en automatisk sikkerhetskopiering slik at ingenting går tapt når uhellet skjer. Her kan du lese om hvordan du sikkerhetskopierer din iPhone.

Ikke skru på en våt iPhone

Når uhellet først har skjedd er det veldig viktig at du motstår fristelsen til å slå iPhonen på, dersom den har slått seg av. Vann og elektrisitet er ikke venner, og vi bør derfor ikke skru den på eller lade den. Dette betyr i korthet at du må vente en stund for å se om telefonen faktisk ble ødelagt.

Tørk

Tørk av alt overflatevann med et håndkle eller liknende. Jeg har hørt mange historier om folk som vellykket har gjenopplivet en våt iPhone med stekeovn eller hårføner, men dette er heller ikke å anbefale. Du risikerer å gjøre like mye skade som godt.

Legg enheten i ris

Dette høres kanskje underlig ut, men det er det aller beste rådet når det kommer til våt iPhone. Ris trekker til seg fuktighet, som gjør at de også får ut mye av fukten fra telefonen. Fyll en pose med ris, og legg telefonen nedi. Der skal den ligge i minst 24 timer. Igjen er det veldig viktig å unngå å skru den på før den faktisk har trukket ut vannet.

våt iphone

Dersom du fikk liv i telefonen, kan det nok hende at du har en litt svekket versjon. Den vil med høy sannsynlighet virke, men om den går som en klokke blir å finne ut.