Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hva er nytt i Mac OS X Yosemite?

hvordan-oppdatere-macen
OS X Yosemite (Mac OS X 10.10) er den siste versjonen av operativsystemer for Mac. En rekke nye funksjoner og muligheter følger, men for mange kommer nok det visuelle – brukergrensesnittet – til å bli litt av et sjokk. Vi spør oss i denne artikkelen; Hva er nytt i Mac OS X Yosemite?

I utgangspunktet er det utrolig mye positivt og morsomt med det nye operativsystemet. Samhandlingen mellom en iOS-enheten (en iPhone eller iPad) og en Mac blir betydelig bedre og det kommer mange produktivitets / effektivitetsfunksjoner for deg som bruker Macen som et verktøy. Dette er noe av det som er nytt og som kommer med Mac OS X Yosemite:

  • Nytt design
  • Spotlight
  • Safari
  • Mail
  • Continuity
  • iCloud Drive

Nytt design

Gjennomsiktige verktøylinjer gjør det mulig å se informasjonen som finnes i andre vinduer og gjør at utseendet på din mac blir helt unikt.

Nytt design og nye funksjoner i Spotlight

Den nye spotlighten gir deg ikke bare mulighet til å søke opp filer på Macen din, den gir deg også mulighet til å søke opp informasjon fra Wikipedia, Bing, nyheter, kart, filmer etc.

Safari

En ny «smart» verktøylinje som gir deg tilgang til Bing, bokmerker, Wikipedia osv. Den nye tab- visningen gir deg enkel oversikt over alle dine åpne vinduer i et rutefremstilling, med vinduer fra samme nettsted oppå hverandre.

Mail

Enklere design sammen med støtte for Markup, noe som lar deg redigere vedlegg rett i mail- programmet. Den nye funksjonen Mail Drop lar deg også laste opp vedlegg på størrelse inntil 5GB, uten ekstra kostnad!

Continuity – Mac og iOS fungerer nå enda bedre sammen

Continuity er samlebetegnelsen på et sett funksjoner som er tilgjengelig for enheter med Yosemite og iOS8. Et eksempel er funksjonen Handoff, som iPhonen overta oppgaver som er påbegynt med Mac og motsatt. Handoff virker med forskjellige apper, som for eks. Keynote, Safari og Pages.

Telefonsamtaler og SMS – nå også på Macen din

En annen funksjon som går under Continuity lar deg svare på alle telefoner og SMS-meldinger som kommer til iPhone på Macen, slik at du slipper å bytte enhet.

iCloud Drive

iCloud drive er kort fortalt en mappe som blir tilgjengelig i Finder- vinduet med Yosemite. Alle filer som har blitt lastet opp til iCloud fra diverse iOS og Mac apper finnes her. Man kan i tillegg lagre sine egne filer her for tilgang på alle sine iCloud enheter; veldig likt som funksjonaliteten til dropbox.