Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hva betyr Apples lansering for deg?

Onsdag 9.9.2015 holdt Apple lansering foran 7000 tilskuere i San Fransisco. Det var knyttet store forventinger til hva som skulle komme og som mange ganger før, ble disse forventningene innfridd. Under følger en oppsummering av det viktigste som ble lansert og hva det innebærer.

Apple Watch

Tidligere i år kom Apple Watch på markedet i utvalgte land. Tilbakemeldingene har vært blandede, men de aller fleste har vært fornøyde. Likevel har mange ventet på det nye operativsystemet for å få enda mer nytte av klokken sin.

Dette operativsystemet ble lansert 9.9.15. Det åpnes i større grad for tredjeparts applikasjoner og den mest etterspurte av disse kan tenkes å være Facebook Messenger. Nå kan du lese Facebook-meldingene og svare dine venner på Facebook, rett fra håndleddet. Min personlige favoritt, er iTranslate. Denne lar deg snakke rett til håndleddet og gir deg den korrekte oversettelsen på hvilket som helst språk.

apple watch reim

 

Utvendig kommer nye farger til både klokkehus og klokkereimer. Det er fortsatt uvisst når Apple Watch kommer for salg i Norge, så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

iPad Pro

Apples CEO, Tim Cook, sa at teamet bak iPad Pro spurte seg; Hvordan kan vi gjøre iPad enda bedre? Svaret ligger både på utsiden og innsiden av den nye iPad Pro. Uten å bli for teknisk, er skjermen 12,9” og bildet vises i 5,6 milioner piksler. Dette betyr enkelt og greit at skjermen er stor og bildet er utrolig bra. Mange har en MacBook Air eller Pro 13”. Er du en av disse, kan du enkelt sammenligne størrelsen for å få et bilde av hvor stor skjermen er.

Jobben de har gjort på innsiden gir den 10 timer batteritid, 4 høytalere for bedre lyd og den er 6,7 milimeter tykk. Til sammenligning er iPad Air 6,1 milimeter tykk.

ipad pro macbook air

 

Apple lanserte også et eget, fullverdig tastatur, kun for iPad Pro. Dette festes enkelt til iPaden og har alle tastene som du vanligvis har på en Mac. Dette, sammen med størrelsen på skjermen og hastigheten i selve iPaden, gjør den til et høyaktuelt alternativ til en Mac eller PC på samme størrelse. I tillegg kan du kjøpe Apple Pencil, en penn som lar deg tegne, skrive og markere på iPaden. Etter demonstrasjonen på lanseringen, ser denne ut til å være ekstremt nøyaktig og sensitiv. Dersom du legger den på siden, blir skriften tykkere enn om du holder den rettere mot skjermen og lar deg enkelt redigere dokumenter, rett på skjermen.

Prisen for iPad Pro starter på 6500 kroner.

Apple TV

Apple lanserte også i kveld en helt ny Apple TV. Først og fremst har den et nytt operativsystem, med støtte for flere apper og vår alles venn, Siri. Dette betyr at du nå  får egne spill fra App Store og shopping-muligheter rett på TVen. Videre gjør Siri det mulig å finne akkurat det du vil kun ved å bruke stemmen. Når du ser på en film, kan du for eksempel be Apple TV om å spole 7 minutter frem eller spørre om værmeldingen for i morgen.

Apple TV kommer også nå med en helt ny fjernkontroll, som kan lades med en vanlig iPhone-lader. Denne lar deg styre over TVen med en touch-flate, som gjør det mye enklere og raskere å finne frem til det du vil se på. I tillegg fungerer fjernkontrollen som en egen spillkontroll.

apple tv

Prisen på nye Apple TV starter på ca. 1200 kroner. Nye Apple TV lanseres sent i oktober. 

Vil du se hvordan fremtiden for TV ser ut? Klikk her og se et utdrag fra lanseringen. Jeg anbefaler deg å spole frem til 7 minutter ut i videoen for å se hvordan det faktisk kommer til å fungere.

iPhone 6s og 6s Plus

Avslutningsvis ble det lansert to helt nye iPhoner. Utvendig ser de like ut, bortsett fra at iPhone nå også kommer i fargen Rosegull.. De nye iPhonene kommer med 3D touch, som vil si at telefonene forstår hvor hardt du trykker på skjermen. Dette lar deg se på meldinger, e-poster, bilder og mye mer uten å endre skjermbilde. Da iPhone 6 og 6 Plus ble lansert, var det mye diskusjon rundt det at de bøyde seg så lett. Apple har nå svart på dette, ved å bruke et enda sterkere aluminiun i det nye iPhonene.

iphone 6s

 

Kameraet har gått fra 8 til 12 megapiksler, noe som gir vesentlig skarpere og bedre bilder. En annen nyhet, er funksjonen Live Photos. Denne funksjonen snapper opp halvsekundet før og etter du tar det originale bildet og lar deg se hele sekvensen som en liten film dersom du trykker og holder inne på bildet. Dette gir en helt ny dimensjon til det å ta bilder, og vi kan ikke vente med å prøve det!

Prisene på iPhone 6s og 6s Plus vil være de samme som på de nåværende telefonene. Det er ennå ikke klart når nye iPhone 6s og 6s Plus kommer til Norge.

OS X El Capitan og iOS 9

Det skal også nevnes at vi venter på nytt operativsystem til både Mac, iPad og iPhone. El Capitan for Mac lanseres 30. september, mens iOS 9 for iPad og iPhone kan lastes ned allerede 16. september. Mer om dette senere!