Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Husk dette før du oppdaterer operativsystem på Mac

Hver høst slipper Apple nytt operativsystem til Mac. Denne gangen står macOS Mojave 10.14 for tur og erfaringsmessig kan oppdateringer skape utfordringer. Bør du oppdatere? Kan Macen din oppdateres? Og hvordan skal du forberede deg for oppdateringen?

macOS Mojave

1. Ikke oppdater ukritisk

Når Apple oppdaterer sin egen programvare, rekker ikke alltid andre leverandører å oppdatere sin egen. Dette gjelder spesielt Microsofts Office-pakke, videoredigerings-programmer og Adobe-pakken. Mange av disse appene er 32-bits apper og må oppdateres til 64-bit for å støttes av macOS Mojave.

Derfor må du enten gjøre research selv eller spørre oss om hvilke konsekvenser en oppdatering av operativsystem kan få. I verste fall kan du ende opp med et flunkende nytt operativsystem uten kjerneverktøy som er kompatible med det.

2. Ta backup

Dette er det viktigste du gjør før oppdateringen. Ikke alle oppdateringer går smertefritt, så det er kritisk at du har en ordentlig Time Machine-backup før du oppdaterer. I verste fall kan oppdateringen stoppe og du kan potensielt miste alt innhold på maskinen.

Skremmende mange undervurderer viktigheten av ordentlig backup. Ikke gå i den samme fella.

Les mer om backup her

3. Tåler Macen oppdateringen?

Maskinvare

Nyere oppdateringer krever stadig mer av Macene. Har du en MacBook Pro fra mid 2012, må du ta hensyn til at maskinvaren ikke nødvendigvis er sterk nok. For å unngå at maskinen oppleves tregere, anbefaler vi at du har SSD-disk og minst 8 GB hukommelse.

Uansett hvilken Mac du har, anbefaler vi å rense og rydde opp i programvare før du oppdaterer da en ny start med nytt operativsystem er alltid den beste måten å oppdatere på. Kontakt oss om du trenger hjelp eller råd rundt dette.

Lagringskapasitet

Operativsystemet tar plass på harddisken. Nedlastingen og installeringen kan stoppe om du ikke har nok plass, så vær obs på dette før du oppdaterer. Du bør ha minst 20% ledig plass på harddisken før du oppdaterer.

Spesifikasjoner

Klikke på Apple-ikonet øverst til venstre på skjermen og velg Om denne maskinen. Der ser du hvilken modell du har.

Om denne maskinen

macOS Mojave er kompatibel med følgende maskiner:
– MacBook (Tidlig 2015 eller nyere)
– MacBook Air (Mid 2012 eller nyere)
– MacBook Pro (Mid 2012 eller nyere)
– Mac mini (Sent 2012 eller nyere)
– iMac (Sent 2012 eller nyere)
– iMac Pro (2017)
– Mac Pro (Sent 2013, pluss mid-2010 og mid-2012 modeller med anbefalt Metal-kompatibelt GPU)

4. Gjennomfør alle mindre oppdateringer

Jo flere oppdateringer du hopper over, jo større er sjansen for at noe går galt.

1. Gå til Apple-logoen øverst til venstre på skjermen
2. Velg Om denne maskinen

Oppdatering app store

Her bør du ikke ha en versjon som er lavere enn 10.13.6. Om det er tilfellet, må du gjøre oppdateringen i ditt nåværende operativsystem.

Ta kontakt hvis du er usikker på om Macen din er klar for oppdateringen.