Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Hjelp — Macen min henger seg opp!

Læringmål

  • Avslutte programmer som ikke svarer
  • Restarte Mac ved hjelp av musen når maskinen ikke svarer
  • Restarte Mac når musen ikke svarer

Finn ut hvorfor Macen din henger seg opp

Er det kun et program som ikke svarer? Eller har hele Macen, operativsystemet, hengt seg opp? Dette må du finne ut av før du går videre med å avslutte programmer eller restarte Macen. Det kan hende at problemet enkelt kan løses med noen få museklikk.

Ta også godt vare på minnene dine på Macen, hvis den skulle henge seg opp eller krasje fullstendig. Lær hvordan du kan sikkerhetskopiere verdifulle minner ved hjelp av dette tipset.

Avslutt programmer som ikke svarer

Å avslutte programmene for deretter å restarte dem er den smarte måten å løse problemet på når de ikke svarer. For enkelt å avslutte programmer på Macen høyreklikker du på ikonet i Docken og klikker Avslutt.

Mac henger seg opp, avslutte programmer

Det kan derimot hende at programmet ikke svarer når du prøver å avslutte dem på vanlig vis. Da må du tvinge programmet til å avslutte.

For å tvinge programmer til å avslutte, klikk på Apple-ikonet øverst i venstre hjørne > Tvungen avslutning. Velg deretter programmet som du vil avslutte og klikk Avslutt.

Mac henger seg opp, tvinge programmer til å avslutte

Henger stadig Macen din seg opp? Få en gratis Mac-sjekk (verdi 390,-) av en av våre hyggelige Eplehjelpere i Oslo og få svar på hvorfor Macen kan slå seg vrang.

Bestill gratis Mac-sjekk

 Restart Macen ved hjelp av musen

Svarer ikke Macen når du prøver å tvinge programmer til å avslutte, må den restartes. For å restarte Macen, klikk på Apple-ikonet i øverst i venstre hjørne > Omstart…

Et nytt vindu vil åpnes. Velg om du vil at samme programmer som du arbeidet i skal åpne igjen når maskinen restartes. Klikk deretter Omstart.

Mac henger seg opp, restarte maskin, omstart

Restart Macen når musen ikke svarer

NB: Denne metoden tvinger Macen til å slå seg av. Du vil derfor miste alt som ikke er lagret.

Hvis Macen låser seg og musen ikke reagerer, må den avsluttes ved hjelp av tastaturet.

Finn av-/på-knappen. På bærbare Macer finnes denne knappen oppe i høyre hjørne på tastaturet. For iMacer finner du knappen bak skjermen nederst til venstre.

Mac henger seg opp, avslutte Mac

Hold knappen inne i ca. 5 sekunder til Macen slår seg av. Trykk deretter på av-/på-knappen for å slå Macen på igjen. Macen skal nå fungere som vanlig.

Vi håper dette løste et irriterende problem for deg. Hvis Macen stadig henger seg, kom innom oss og få hjelp av en av våre hyggelig Eplehjelpere. Lykke til! 🙂

Få en-til-en-hjelp nå