Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Har dere kontroll på IT-sikkerheten?

Vi erfarer stadig at IT-sikkerhet ikke tas på alvor i norske bedrifter. God IT-sikkerhet gir ikke nødvendigvis økte inntekter, men kan spare bedriften for tusenvis av kroner hvis det forhindrer et dataangrep. Ofte er manglende kunnskap og forståelse grunnen til at investeringer skjer reaksjonært.

(Mørketallsundersøkelsen, 2018)

Hvorfor er sikkerhet viktig?

“IT-sikkerhet handler ikke om oppsiden, men om å begrense nedsiden ved et angrep”. Vi har tidligere skrevet om The SMB Security Gap – gapet mellom hvor utsatte SMBer tror de er, og hvor utsatt de faktisk er. Dette gapet fører til at bedrifter hverken investerer i, eller øker IT-sikkerhet før det er for sent. Konsekvensene blir i de aller fleste tilfeller langt mer kostbar enn hvis det hadde blitt gjennomført tiltak i forkant.

Kostnaden ved et angrep kan heller ikke bare måles i kroner og ører, da det kan være bedriftshemmeligheter eller personlige opplysninger som kommer på avveie. Når disse opplysningene allerede er på nett, er det lite som kan gjøres for å forhindre videre spredning. En gang på internett, alltid på internett.

Kontroll er første premiss for IT-sikkerhet

For å kunne iverksette tiltak som øker IT-sikkerheten, må du først kartlegge bedriftens nåværende sikkerhetstilstand og ha god kontroll på hvor sensitiv data ligger. Ingenting er sterkere enn det svakeste ledd. Allerede her skorter det hos de aller fleste norske SMBer, da de aller fleste ikke engang vet hvordan det står til.

Ønsker du å ta grep og få bedre kontroll på IT-sikkerheten? Vi har laget en sikkerhetssjekk som kartlegger deres sikkerhetstilstand på 1 minutt!

Start sikkerhetssjekken