Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Geniale produktivitetstips i Gmail

Flere og flere bruker, eller ønsker å bruke, Gmail via nettleser på grunn av mange gode funksjoner. Her har vi samlet våre beste tips for en produktiv mail-hverdag på Gmail.com.

Disse tipsene er basert på at du bruker Chrome som nettleser.

Etiketter, filtre og arkivering

Gmail sidepanel
Etiketter og filtre er den viktigste funksjonen i Gmail for å organisere e-poster.

En mail som er merket med en etikett vil du finne igjen under etiketten i venstre sidepanel. Etiketter kan struktureres med hoved- og underetiketter og kan også tildeles farge.

Filtre fungerer som regler som gjør at det utføres automatiske handlinger dersom mailen samsvarer bestemte kriterier. Dette kan for eksempel være mail fra en spesiell avsender eller med et spesifikt emne. Et filter kan også styre mail til å hoppe over innboksen. I Gmail blir ikke da mailen slettet, men arkivert.

Arkivering betyr å flytte mail vekk fra innboksen. Dette er en viktig del av å holde innboksen ryddig, uten å måtte slette mail. Du kan arkivere en mail samtidig som du tilegner en etikett, slik at den forsvinner fra innboksen, men er lett tilgjengelig fra sidepanelet. Hvis du arkiverer mail uten å tilegne etikett legger den seg under “All e-post”.

Tastatursnarveier

Hvis man kaster bort 2 sekunder av hvert minutt på å ikke bruke snarveier, kaster man bort 64 arbeidstimer hvert eneste år. Alle som ønsker å øke produktivitet kan derfor tjene mye på å bruke tastatursnarveier. I Gmail finnes det mange geniale snarveier, og her er våre favoritter:

Kommando Handling
C Ny E-post
R Svar
A Svar alle
F Videresend
E Arkivér
gi Gå til innboks
V Merk melding med etikett
Z Angre
shit + u/i Marker som ulest / lest

Alle Gmail tastatursnarveier

Disse kan også endres under Innstillinger</span > -> Avansert</span > -> Tilpassede tastatursnarveier</span > -> Slå på (Husk å lagre endringer). Det legges da til en ny fane under innstillinger hvor du kan endre hurtigtaster.

Ferdigutformede svar

Hvis du har et standard svar på bestillinger eller et tilbud du sender ut til flere kan du bruke Ferdigutformede for å slippe å skrive hele teksten hver gang.

Fremgangsmåte:
Gå til Innstillinger -> Avansert</span > -> Slå på Ferdigutformede svar.

  1. Opprett en ny e-post og skriv ditt standard svar
  2. Trykk på de tre prikkene nederst til høyre i meldingsvinduet
  3. Trykk på Ferdigutformede svar og deretter Nytt Ferdigutformet svar
  4. Navngi dette og lukk meldingsvinduet

For å bruke ditt ferdigutformede svar trykker du på de tre prikkene. Deretter Ferdigutformede svar og under “Sett inn” velger du ditt Ferdigutformede svar.

Obs! Signatur følger med i teksten som lagres.

Ferdigutformede svar kan også implementeres i filtre, slik at de blir sendt som et automatisk svar til e-poster som samsvarer med filteret.

Geniale søk

Google ble først og fremst kjent som en søkemotor. Søkefunksjonen i Gmail er derfor noe av det beste på markedet. Du kan spesifisere søk slik at du finner akkurat den mailen du leter etter. Her er våre favoritter:

OperatørSøk etter mail som…Eksempel

after: er mottatt/sendt etter en viss dato after:2018/06/21
from: er fra en spesifikk avsender from:bedrift@eplehjelp.no
to: er til en spesifikk mottaker to:post@kunde.no
label: er merket med en spesifikk etikett label:bestillinger
has:attachment inneholder vedlegg has:attachment
subject: har et spesifikt emne subject:middag
“ ” inneholder ordene i den rekkefølgen du søker etter “middag med Jonas“
ikke inneholder -lunsj

Alle Gmail søkefunksjoner

Søkene kan også kombineres, slik: from:bedrift@eplehjelp.no after:2018/06/21