Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Fyller Dropbox opp lagringsplassen på Macen din?

Det er fort gjort at Dropbox spiser lagringsplass på Macen. Dersom du ikke ønsker å slette filer finnes det to geniale løsninger i Dropbox som løser utfordringen.

Selektiv Synkronisering?

Dette alternativet er tilgjengelig for alle Dropbox-abonnenter. Fordelen med denne funksjonen er at du slipper å fylle opp Macen uten å slette filer fra Dropbox. Filene fjernes fra Macen, men er fortsatt tilgjengelige på dropbox.com.

  1. Trykk på Dropbox-ikonet i menylinjen på Macen → Tannhjulet → Innstillinger
  2. Gå til den siste fanen Synkronisering og trykk på Velg mapper du vil synkronisere.
  3. Du får da opp denne dialogboksen, og kan krysse vekk de mappene du ikke trenger å ha på maskinen trykk på oppdater når du er ferdig. Du kan velge hvilket nivå du vil desynkronisere. Hovedmapper som undermapper.
  4. Dropbox selektiv synkronisering

  5. Når Dropbox er ferdig med endringen, vil lagringsplass frigjøres.

Dropbox Smart Synkronisering

Dropbox Smart Synkronisering er tilgjengelig for alle som har Professional- eller Business-abonnement. Fordelen med Smart Synkronisering fremfor Selektiv Synkronisering er at alle filene fortsatt er tilgjengelig på maskinen din, uten å oppta plass.

Ved oppsett av Smart Synkronisering får du valget om standard innstilling skal være “kun lokalt” eller “kun online”. Vi anbefaler å velge “kun online” som standard. Dette betyr at filene dine ikke tar plass på Macen, men at du må ha internettilgang for å kunne åpne de.

For å alltid ha tilgang, uavhengig av nettilgang, må du følge disse stegene:

  1. Gå til mappen eller filen du alltid vil ha tilgjengelig
  2. Høyreklikk og gå til Smart Synkronisering
  3. Her kan du velge at filen skal lastes ned lokalt
  4. Når det er en grønn hake ved filen, er den tilgjengelig uten nett

Trenger du hjelp med Dropbox?
Ta kontakt