Frigjør plass til iOS-oppdatering

En ny iPhone- og iPad-oppdatering står på trappene, og som alltid er det mange som sliter med plassmangel. Oppdateringene tar ofte merkelig stor plass, og bilder, videoer og annen data kan komme i veien. Vi har laget en liten guide til hvordan du smertefritt kan oppdatere iPhonen og iPaden, og hvordan du kan rydde ordentlig på enheten.Customising_iPad&_iPhone_7

Slett data fra enheten

Ganske naturlig må vi i gang med å slette saker og ting fra enheten for å få mer plass. Dersom du har tatt backup til datamaskinen din, kan du trygt slette dataen fra iPhonen eller iPaden for å slippe å ha dobbelt opp.

Gå til Instillinger → Generelt → Bruk → Administrer lagring for å få en oversikt over hva som tar mest plass på enheten din.

genereltbrukadministrer lagring

 

1. Slett bilder og videoer

Det er ofte bilder og videoer som er syndebukken. Her kan det ligge flere gigabytes med data vi ikke egentlig har bruk for. Jeg er ikke så glad i å stole på iCloud her, så jeg liker å føre bildene og videoene mine over til datamaskinen selv. Deretter kan du trygt slette dataen fra enheten. Du gjør det under Bilder. Trykk på Marker i høyre hjørne, og huk av bildene du vil slette. Slett ved å trykke på søppelbøtten, vist på bildet under.

Du fører over data til Mac med iTunes og iPhoto. Ta sikkerhetskopi med iTunes, og importer bilder i iPhoto.

bilderogkameramarker

marker

2. Slett apper og spill

Apper og spill kan ta mye plass. Luk ut de du ikke bruker så mye, og få dem slettet. Disse kan uansett enkelt hentes tilbake når oppdateringen er fullført. Du kan se hvilke applikasjoner som tar mye plass under Administrer lagring. Gå til Instillinger → Generelt → Bruk → Administrer lagring.

evernote

 

Oppdater iOS med datamaskin

Du kan slippe en del unødvendig plass ved å oppdatere iPhonen eller iPaden med iTunes på Mac/PC. Når du oppdaterer iOS på enheten, vil installasjonsfilen bli liggende. Dersom du oppdaterer på datamaskin, vil installasjonen skje her. Altså blir installasjonsfilen liggende på datamaskinen.

1. Koble iPhonen eller iPaden til datamaskinen, og åpne iTunes

2. Velg enheten du ønsker å oppdatere

3. Klikk på Oppdater

Skjermbilde 2015-02-24 kl. 17.40.31

NB: På bildet over står det iOS 8.1. Dette er fordi iOS 9 ikke er tilgjengelig for nedlasting enda, men kommer onsdag 16. september.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.