Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Finn og fjern virus fra Macen på 1-2-3

Læringsmål

  • Hvordan enkelt fjerne virus fra Macen

Finn og fjern virus fra Macen din

Heldigvis er det ikke bare profesjonelle Mac-folk som kan fjerne virus fra Macen din. Programvaren Malwarebytes scanner maskinen for noe som heter «adware» og annet virus og hjelper deg med å fjerne det den eventuelt finner. Det er kanskje det smarteste verktøyet vi vet om når det kommer til å fjerne virus effektivt.

Adware og virus kommer i mange former og vises ofte som «popups» med reklame, som vist i bildet under. Hvis du sliter med dette har vi løsningen på problemet. Malwarebytes kan du laste ned gratis fra Internett. Det er enkelt å forstå og brukervennlig. Ikke minst gjør det en viktig jobb for Macen din!

 

fjern virus fra mac

 

Trenger du hjelp til å fjerne virus eller «adware» eller virus på Macen din? Få en-til-en-hjelp av en av våre hyggelige Eplehjelpere — i Oslo og resten av landet!

Få en-til-en-hjelp nå

Last ned Malwarebytes — et virusprogram til Mac

Den enkleste versjonen fra Malwarebytes til personlig bruk på én masking er gratis. Du får en prøveperiode på Premium-pakken på 30 dager. Etter 30 dager vil du bli nedgradert til gratisversjonen. Ønsker du derimot å beholde avansert scanning av virus på Mac kan du kjøpe programvaren. Malwarebytes kan du laste ned gratis eller kjøpe her.

Følg instruksjonen på skjermen for å laste programmet.

fjern virus fra mac

Åpne Malwarebytes

Programmet vil åpnes automatisk etter nedlastning. Gjør det ikke det, kan du finne det i Programmer-mappen eller i Launchpad. For øyeblikket finnes programmet kun på engelsk, men det er likevel veldig lett å forstå seg på.

Scan Macen for virus

Klikk på Scan i menyen til venstre for å scanne Macen din for virus.

fjern virus fra mac

Søket har to utfall; enten har du virus på Macen eller så er den ren.

fjern virus fra mac

Fjern virus fra Macen

Har Malwarebytes derimot funnet virus på Macen din, vet programmet heldigvis hvor problemet ligger og er klar til å fjerne det.

For å fjerne alt virus eller såkalte «threats» Malwarebytes har funnet på Macen din, klikker du på Confirm. Og vips, så er alle uønskede filer på Macen borte!

Vi vet at det kan være mye å sette seg inn i. Hvis du lurer på noe med Macen din eller trenger hjelp, spør oss! 🙂