Finn og fjern virus fra Mac

Mange hviler på at det ikke går an å få virus på Mac. Det er vanskeligere å få virus på Mac, men det går absolutt an. Du tenker kanskje at det å fjerne virus fra maskinen er en jobb forbeholdt profesjonelle…

Mange hviler på at det ikke går an å få virus på Mac. Det er vanskeligere å få virus på Mac enn PC, men det går absolutt an.

Last ned gratis e-bok: «Virus på Mac? Ja det finnes! Alt du trenger å vite»

eller få en Gratis Mac-sjekk i Oslo (verdi 390,-) her: www.eplehjelp.no/mac-sjekk

Du tenker kanskje at det å fjerne virus fra maskinen er en jobb forbeholdt profesjonelle. Det er ikke helt sant. Det finnes programvare som scanner maskinen for adware, og hjelper deg å slette det den eventuelt finner. Programvaren jeg snakker om heter AdwareMedic, og er kanskje det smarteste verktøyet vi vet om til denne jobben.

 

fjern virus fra mac

Kjenner du deg igjen i bildet over? Adware kommer i mange former, og ofte som slike «popups» med reklame. Sliter du med dette, har vi løsningen på problemet. AdwareMedic lastes ned gratis fra internett. Det er enkelt å forstå og enkelt å bruke, og gjør en vital jobb for maskinen. Denne artikkelen tar trinnvis for seg hvordan du kan sjekke om du har virus, og eventuelt slette det.

1. Last ned AdwareMedic

AdwareMedic er donasjonssoftware – det er gratis å laste ned, men du vil bli oppfordret til å donere en slant. Dette er naturligvis valgfritt. Last ned programmet herifra, og dra det inn i Programmermappen. 

fjern virus fra macfjern virus fra mac

2. Åpne programmet

Når du har installert programmet, kan du åpne det. Det er ikke enda oversatt til norsk, så all tekst er på engelsk. Allikevel er det ganske intuitivt, med forklarende ikoner.

fjern virus fra mac

3. Scan maskinen for virus

Trykk på forstørrelsesglasset for å scanne maskinen for virus. Dette går imponerende fort og enkelt, og resultatet presenteres i løpet av få sekunder. Det er to utfall av dette søket; enten har du virus, eller så er Macen din ren. Min var ren, og dette er resultatet jeg ble presentert.

fjern virus fra mac

4. Fjern virus fra Mac

Dersom AdwareMedic har funnet noe tull på maskinen, er dette egentlig en god ting. Da har du funnet problemet, og er klar til å løse det. Programmet vil presentere resultatet, med et par valgalternativer.

fjern virus fra mac

For å fjerne alt AdwareMedic har funnet, trykker du enkelt på Remove selected adware, ringet rundt i bildet over. Du har nå fjernet all Adware fra Macen din.

For enkelhets skyld, har vi valgt å bruke virus som et paraplybegrep for uønsket programvare til maskinen. Vi er klare over at Adware ikke egentlig betegnes som virus.

Du kan lære mer om for eksempel installasjon av programmer med vårt Ny på Mac-kurs. Kurset passer perfekt for deg som akkurat har fått Mac eller deg som har hatt Mac i flere år, men kanskje ikke har fått med deg mye av det grunnleggende.

 

Last ned gratis e-bok: «Virus på Mac? Ja det finnes! Alt du trenger å vite»

eller få en Gratis Mac-sjekk i Oslo (verdi 390,-) her: www.eplehjelp.no/mac-sjekk

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.